Ünnepi emeletes torta!

Ünnepi emeletes torta!

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

Elkészítés:

  1. Néhány nappal előbb: megrajzoljuk a ünnepelt a család névének kezdőbetűjét. Rajzoljuk kb. 12 cm magasra és rakjuk egy kemény felületre, amit előtte lefedünk kukorica keményítővel megszórt sütőpapírral. A kezdőbetű sablonunkat ráhelyezzük a barna gél állagú ételszínezővel színezett és már kinyújtott kész fehér fondantra és körbevágjuk, és hagyjuk megszáradni. Fondanttal összeragasszuk két nyalóka pálcikát a betű hátuljára úgy hogy maradjon szabadon a pálcika alján kb. 5 cm, amivel rögzíteni tudjuk majd a betűt az ünnepi emeletes tortához.
  2. Elkészítjük a fondanttal borított torta alapot. Ehhez vagy egy erős és vastag kartonlapból, vagy farostlemezből vágunk ki egy 3-4 cm-rel szélesebb lapot, mint a ráhelyezett 38 cm-es hatszögű forma. Vékonyan kenjük meg vajkrémmel, majd a barnára színezett fondantot kinyújtjuk és bevonjuk vele a torta alapunkat.
  3. Előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésre állítva 175 C-on és elkészítjük a 2 x 4 tojásos piskóta ( 15 cm átmérőjű torta), 2 x 8 tojásos piskóta (torta) a 25 cm átmérőjű tortaformában, majd kétszer süssünk 14 tojásos piskóta (38 cm átmérőjű hatszögű forma) törekedve arra, hogy kb. 9-10 cm magas legyen, amikor a két egyforma méretű piskótát krémmel összeillesztünk. Hagyjuk sütőrácsra téve kihűlni, majd szeleteljük lapjában és töltsük meg ízlés szerinti krémmel, majd kenjük körbe is a spatulával és a tortadíszítő állvány segítségével az ízlés szerinti krémmel a fondant alá. Helyezzük a tortákat méretükkel megegyező tortakartonra.
  4. Színezzünk 4 adagnyi fondantot ekrü gél állagú ételszínezővel és vonjuk be vele a tortáinkat. Majd az alapra helyezve az No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel körbe díszítjük az ünnepi emeletes tortánk valamennyi szintjét és oldalát, majd állítsuk össze őket a leírás szerint emeletes torta összeállítása.
  5. Vágjunk 12 darab 10,5 cm hosszúságú szalag darabot, amit vajkrémmel gömböcskékkel No. 4 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel rögzítünk a torta oldalához és megrajzoljuk a monogramot is az No. 2 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel. Két szalaggal pedig a felső két szintet is körbe tekerjük.
  6. Készítsük el a fondant bojtokat  is a leírás alapján, majd a torta oldalához ragasztjuk őket, óvatosan nedves dekor ecsetsegítségével, majd az No. 1 A tip (nagy gömb) kinyomócső kisebb nyílásával 6 darab barna fondant korongocskát készítünk, amit a szalagok tetejére No. 2 tip (kicsi gömb) kinyomócsővel nyomott kis gömböcskékkel illesztünk fel.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban vagy a piros linkekre kattintva. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko