Torta bevonása csokoládé ganache-al

Torta bevonása csokoládé ganache-al

A torta díszítése, csokoládéval történő borítása, mindig egy nehéz feladatnak tűnik, nem sikerül egyenletesen eloszlatni a csokoládét vagy csokoládé ganache-t a sütemény tetején és oldalán, ha pedig már meglennénk vele, akkor nem vagyunk teljesen elégedettek azzal, hogy a torta felszíne nem lett szép sima, hanem látszik itt-ott, egy-egy félbe hagyott mozdulatnak köszönhetően a kisebb-nagyobb egyenlőtlenségek, és azok határvonalai. Most ezeknek a kiküszöbölését fogjuk megmutatni, mert hiába tűnik bonyolultnak ez a művelet, valójában nem az. Csupán 1-2 titka van a tökéletes csokoládéval borított torta bevonásának, amit most megmutatunk nektek:

Hozzávalók:

20 dkg jó minőségű, magas kakaó tartalmú csokoládé (55 % feletti kakaó tartalom)
2 dl minimum 30%-os zsírtartalmú tejszín

Eszközök:

spatula
gitterrács

A csokoládét és tejszínt (pl. 20 dkg csoki és 2 dl tejszín) egy edényben összemelegítünk, de 70 °C-nál ne melegítsük túl, majd félre tesszük hűlni, kb. 15-20 perce. A már megtöltött tortalapunkat ráhelyezzük egy gitterrácsra, és egy ráöntjük a csokoládé ganache-t és egy széles spatula segítségével elkezdjük a csokoládénkat elsimítani a tortánk tetején,.

Spatula segítségével a torta oldalán lefolyó csokoládét oszlassuk  el egyenletesen. Így teljesen sima felszínt kap a tortánk.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalász és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko