Trüffel torony

truffel

Trüffel torony

 

truffel

Hozzávalók:

trüffel recept
piskóta recept vagy brownie ízlés szerint
csokoládé krém
1 csomag Candy Melts csokoládé pasztilla (válasszunk kedvünkre való színt)
likőr vagy tetszés szerint aroma (gyerekek esetén vanília kivonatot vagy mandula kivonatot ajánlunk)
tejcsokoládé

 

Eszözök:

torta forma (20 cm, 25 cm, 30 cm, 35 cm x 7,5 cm)
20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm átmérőjű tortaforma
habzsák
3d-s labda vagy gömb sütőforma
dekoráló sablon
mártóvilla
spatula
torta kartonok
40 cm átmérőjű merev tortakarton
PME forgatható tortadíszítő állvány

Díszítési technika:

Torta oldalának egyenletes bevonása

Elkészítés:

1. Először készítsük el a három fajta csokoládés trüffelt a trüffel recept alapján: a sima, a mogyoróba forgatott, és az olvasztott Candy Melts fehér csokoládépasztillával habzsákkal a tetején díszített “csiga” alakút. Majd jöhetnek az 1 cm vastagságú csokoládé alapok. Ehhez szükség lesz egy 20 cm, egy 30 cm és egy 40 cm átmérőjű tortaformához, valamint egy 25 cm-esre is, mely utóbbit ötször kell megtölteni az olvasztott csokoládéval 1 cm vastagságban, mivel 5 darab 25 cm átmérőjű csokoládé alapra lesz szükségünk. Ezután betesszük a hűtőbe dermedni. A 3 d-s Labda vagy Gömb sütőforma egyik felébe is 1 cm vastagságú csokoládét öntünk, ebből kapjuk a tálkát a torony tetejére.

2. Elkészítjük ízlésünknek megfelelően a torta forma szett formáival és a 20 cm átmérőjű tortakarikával a piskóta receptet vagy brownie receptet úgy, hogy dupla mennyiséget sütünk mindegyik formával. Tehát két 15 cm átmérőjű piskóta, két 25 cm átmérőjű piskóta, két 35 cm átmérőjű, és 10 darab 20 cm átmérőjű piskóta vagy brownie készüljön, amit tortadíszítő állványra téve összeillesztünk a csokoládé krémmel, és bevonjuk az oldalát spatula segítségével (lásd: torta oldalának egyenletes bevonása), miközben folyamatosan forgatjuk a tortaállványt. Mikor egyenletesen eloszlattuk a krémet a torta tetején és oldalán, vegyük elő a dekoráló sablont, és az U oldalát érintsük oda a tortánkhoz, forgassuk meg egy mozdulattal a tortadíszítő állványt, és ahogy körbeértünk fejezzük be a mintázást.

3. Helyezzük a 15 cm átmérőjű és a 25 cm átmérőjű tortánkat velük megegyező méretű torta kartonra, míg a 35 cm-es tortát a 40 cm átmérőjű, vastag torta karton alapra.

4. Összeállítás: az 5 darab 20 cm átmérőjű tortát helyezzük velük megegyező méretű torta kartonra, majd tegyük őket az előre már elkészített 5 darab 25 cm csokoládé alapra, díszítsük a trüffelekkel, és helyezzük a fő torta köré. A 35 cm átmérőjű fő torta a 40 cm vastag torta karton alapra került, amit szintén trüffelekkel díszítünk. Erre a tortára kerül fel a 40 cm átmérőjű, 1 cm vastag csokoládé alaplap, és rátesszük a 25 cm átmérőjű tortánkat. Erre a tortára kerül a 30 cm átmérőjű csokoládé alaplap, amire a 15 cm átmérőjű csokoládé tortát helyezzük. A 15 cm átmérőjű csokoládé torta tetejére pedig a 20 cm átmérőjű csokoládé alapot, és arra a csokoládé tálkát helyezve elkészült a trüffel torony.

Töltsük meg a csokoládé tálkánkat trüffelekkel és a torta szintek széleit is rakjuk ki a kis csokoládé golyókkal.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko / Taged as friss