Torta díszítése habzsákkal – inda minta

vines-techniquezoom-main

Torta díszítése habzsákkal – inda minta

Most pedig megmutatjuk a torta inda mintával díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 4-es kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (aminek segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínező géllel színezett vajkrémre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele az No. 4-es kinyomócsővet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben, 3 óránál a kezükben – balkezesek 9 óránál. A kinyomócsövünket óvatosan illesszük a tortánk felszínéhez, majd kezdjük el a habzsákunkat egyenletesen nyomni, és le-fel mozdulatokkal íveket rajzolni, mintha helyet-völgyet rajzolnánk. A torta díszítésénél figyeljünk arra, hogy annyi indát készítsünk, és úgy helyezzük el a tortánkon, hogy ezekre kerülnek majd a virágaink, így jó, ha átgondoljuk pontosan, hova szeretnénk tenni majd a virágainkat.

2. Lépés:

A következő lépésben, természetessé varázsoljuk a indánkat, kis pici ágacskákkal/nyúlványokkal. Ez mehet tetszőleges mennyiségben, méretben, hosszban. Arra figyeljünk, ha elkészültünk egy mintával, mindig fejezzük be a habzsák nyomását, és ezt követően emeljük fel a mintáról a kinyomócsövünket.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko