Rózsa bimbó

rosebud-technique-step3&view=large

Rózsa bimbó

1. Lépés:

A habzsákot tartsuk 45°-os szögben, és használjuk az No. 104-es szirom formájú kinyomócsövet, és nyomjunk az alapnak egy szirmot úgy, hogy a kinyomócső alját egy ponton tartjuk és csak a felső részét elmozdítva balról-jobb oldalra egy negyed körívet húzunk, és közben folyamatosan nyomjuk a habzsákból a krémet.
Tegyük vissza a kinyomócsövet az eredeti állásba, és ismételjük meg még egyszer a folyamatot.

2. Lépés:

A borítósziromhoz a kinyomócső szélesebb felét helyezzük az elkészített szirom szélesebb végéhez, és biztosan tartva ismét egy negyed kör ívét húzzuk meg. Ahogy nyomjuk folyamatosan, a krém körbefutja az alap szirmot. Amikor elkészültünk a második szirommal fejezzük be a műveletet.

3. Lépés:

A szár részhez használjuk No. 4-es kinyomócsövet. Húzzuk meg a három csészelevelet, majd azokat összekapcsoljuk a szárral.

Szerző: Eniko