Rózsák

Rózsák

Most pedig megmutatjuk a torta díszítését egy habzsákkal készített rózsát és annak technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 3-es kinyomócsőre, egy No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínezővel színezett vajkrémre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a  standard csatolófejet és rögzítsük hozzá az No. 104-es szirom alakú kinyomócsővet és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. A habzsákot 45° szögben tartjuk és 6-os óraállásnál (habzsák helyes tartása). A kinyomócső szélesebb része kell, hogy az alaphoz érjen, keskenyebbik vége felfele nézzen.

2. Lépés:

A következő két sziromnál tartsuk a habzsákot bal oldalon 45° 4:30-perc irányába húzzuk meg a szirmot, míg a jobb oldalon pedig 45°  7:30 irányban készítsük el a harmadik szirmot.

3. Lépés:

Végül készítsük el a virág kelyhet a zöldre színezett vajkrémünkkel és az No. 3-es kinyomócsővel úgy, hogy a sárga szirmok alját befedjük a krémmel és abból húzzuk lefelé a szárat.

Szerző: Eniko