Torta díszítése habzsákkal – cikk-cakk minta

zigzag-techniquezoom-main

Torta díszítése habzsákkal – cikk-cakk minta

Most pedig megmutatjuk a torta kis cikk-cakk láncolattal díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 17-es kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (aminek segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínező géllel színezett vajkrémre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele az No. 17-es kinyomócsövet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a zsákunkat 45°-os szögben, három óránál (habzsák helyes tartása) – bal kezesek 9 óránál. A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessünk a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat egyenletesen nyomjuk. A haladási irány balról-jobbra történik, fentről-le.

2. Lépés:

A habzsák egyenletes erősségű nyomásával kanyarítsunk felfelé, majd lefelé a kinyomócsövünkkel egy ívet, amivel jobbra haladjunk a torta díszítése közben.

3. Lépés:

Folytassuk a torta díszítését addig, egyenletes habzsák nyomással, amíg körbe nem értünk a tortánkon. Ha körbeértünk a tortánkon, fejezzük be a habzsák nyomását, és ezt követően emeljük fel a kinyomócsövet a mintáról.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko