Torta díszítése habzsákkal – kosárfonás technika

basketweave-techniquezoom-main

Torta díszítése habzsákkal – kosárfonás technika

Most pedig megmutatjuk a torta kötél mintával díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 47-es kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínező géllel színezett vajkrémre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele az No. 47-es kinyomócsövet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Tartsuk a zsákunkat 45°-os szögben, hat óránál (habzsák helyes tartása).

Függőleges vonal készítésekor: a kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessük a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 6 óra irányában húzzuk lefelé a kinyomócsövet.

Vízszintes vonal készítésekor: a kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől, és kövessünk a torta díszítése során annak szélét, miközben a habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a krém, és 9 óra irányából 3 óra irányába húzzuk a kinyomócsövet.

2. Lépés:

Húzzunk rövid vonalakat a függőleges csíkunkon keresztül. Fent, középen és lent. Majd ismételten húzunk egy függőleges vonalat, amit szintén kereszteszünk vízszintes vonalakkal.

3. Lépés:

Íme, ezt a mintát folytatjuk, addig, míg körbe nem érünk a torátánkon.
Itt pedig egy kis videós segítség:

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko