Torta díszítése habzsákkal – rózsa

rose-techniquezoom-main

Torta díszítése habzsákkal – rózsa

Most pedig megmutatjuk a torta habzsákkal készített rózsával díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 12-es kinyomócsőre, egy No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (aminek segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket), tetszőleges színű ételszínező géllel színezett vajkrémre és egy virágszögre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele az No. 12-es kinyomócsővet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. A sütőpapírt pici krémmel rögzítsük a virágszöghöz, hogy ne essen le róla. Tartsuk a zsákunkat 90°-os szögben (habzsák helyes tartása). A kinyomócsövünket alig tartsuk el a sütőpapírral borított virágszögünk felszínétől, miközben a habzsákunkat megnyomva elkészül a rózsánk alapja. (A szabad kezünkkel tartjuk a virágszöget, amit a formájának köszönhetően szabadon tudunk forgatni, nagyban segítve ezzel a munkánkat.)

2. Lépés:

Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy emeljük fel a kinyomócső végét, hogy kis kúp alakot kapjunk.

3. Lépés:

A szirmok megkezdése előtt cseréljük ki a kinyomócsövünket az No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre. Jobb kézben fogjuk a habzsákunkat, bal kézben a virágszöget, a habzsákot 45°-os szögben tartsuk, 4:30-as óraállásnál (habzsák helyes tartása). A kinyomócső szélesebb része kell, hogy az alaphoz érjen, keskenyebbik vége felfele nézzen.

4. Lépés:

Most egy picit nehezebb dolog következik, mert egyszerre három dolgot fogunk csinálni. Mozgatjuk a habzsákunkat, forgatva a virágszöget, miközben egyenletesen nyomjuk a habzsákot. Ahogy elkezdjük nyomni a habzsákot, emeljük fel az No. 104-es szirom alakú kinyomócsövet az alapról, és mintha egy szalagot szeretnénk formázni, olyan alakot készítsünk. Lassan forgassuk a virágszöget, közben mintha egy szalaggal szeretnénk beborítani az alapunkat, majd zárjuk le azt az alaphoz.

5. Lépés:

Íme az első lezárt szirom/szalag.

6. Lépés:

Menjünk vissza a kiinduló pontunkra, és készítsünk 3 szirmot az alapra. Az No. 104-es szirom alakú kinyomócső szélesebb része kell, hogy az alaphoz érjen, keskenyebbik vége felfele nézzen.

7 Lépés:

Második szirom.

8. Lépés:

Megvagyunk az első 3 alapot borító szirommal.

9. Lépés:

Jöhetnek a fedőszirmok. Az No. 104-es szirom alakú kinyomócső szélesebb része továbbra is szirmokhoz érjen, keskenyebbik vége felfele nézzen. Figyeljünk arra, hogy mindig az utolsó szirom közepétől kezdjük el formázni a következő szirmot, és a virágszög kb. 1/5-nyi területre helyezzünk egy szirmot.

10. Lépés:

A szirmokat itt már az előző szirom felső 1/3-ához érintett kinyomócsővel készítsük, és ne felejtsük a képzeletbeli 1/5 részt, ami az egy sziromnak a területére utal a virágszögünkön.

11. Lépés:

Az utolsó (ötödik) sziromnak kell borítania, fednie, az első kiinduló szirmunkat.

12. Lépés:

Újra osztjuk a képzeletbeli körünket, ami a virágszöget illeti. Utolsó körben 7 levéllel borítjuk az előző 5-öt.

13. Lépés:

Így van egy alapot takaró 3 szirom, a középső 5, és a külső 7.

14. Lépés:

Az utolsó sziromnál figyeljünk ismét arra, hogy fedje az elsőt.

15. Lépés:

Ha elkészültünk, húzzuk le a sütőpapírt a virágszögről, és hagyjuk a papíron megszáradni a virágunkat.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko