Torta díszítése habzsákkal – szalag rózsa

ribbon-rose-technique-zoom-main

Torta díszítése habzsákkal – szalag rózsa

Most pedig megmutatjuk a torta habzsákkal készített rózsával díszítésének technikáját. Szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No. 12-es kinyomócsőre, egy No. 104-es szirom alakú kinyomócsőre, egy standard csatolófejre (aminek segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket), tetszőleges színű ételszínező géllel színezett vajkrémre és egy virágszögre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele az No. 12-es kinyomócsövet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. A sütőpapírt pici krémmel rögzítsük a virágszöghöz, hogy ne essen le róla. Tartsuk a zsákunkat 90°-os szögben (habzsák helyes tartása). A kinyomócsövünket alig tartsuk el a sütőpapírral borított virágszögünk felszínétől, miközben a habzsákunkat megnyomva elkészül a rózsánk alapja. (A szabad kezünkkel tartjuk a virágszöget, amit a formájának köszönhetően szabadon tudunk forgatni, nagyban segítve ezzel a munkánkat.)

2. Lépés:

Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy emeljük fel a kinyomócső végét, hogy kis kúp alakot kapjunk.

3. Lépés:

Emeljük fel az No. 12-es kinyomócsövet.

4. Lépés:

Elkészültünk az alappal, erre építjük a szalag rózsát.

 

5. Lépés:

 

6. Lépés:

 

7. Lépés:

 

8. Lépés:

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko