A rózsa románca torta

rose romance

A rózsa románca torta

rose romance

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technikák:

Elkészítés:

 1. A sütés előtt: Színezzük be a fondantot sárgára a gél állagú citromsárga ételszínzező géllel.. 600 gramm fondantba gyúrjunk bele két teáskanálnyi Gum Tex-et. Ebből fogjuk készíteni a rózsákat. Fedjük le és tegyük félre a maradék fondantot.
  Készítsünk 27 közepes és 23 szalagrózsát.
  Nyújtsuk ki a fondantot 1.5 mm vastagságúra. Vágjunk belőle 2.5 cm szélességű és 15 cm hosszúságú csíkokat a közepes és a kicsi rózsákhoz. Kezdjük a nyújtást könnyedén, a fondant csíkok végénél; fokozatosan egyre erősebben rányomva a fondant nyújtót. Így egyre szélesebb lesz a csík, ahogyan a virágok is szélesednek.
  Csipkedjük össze az elkészült rózsák alját. Ezzel beráncoljuk és biztonságosan rögzítjük.
  Vágjuk le a virágok alját a kívánt magasságúra olló segítségével. Óvatosan dolgozzunk. Ezután szárítsuk ki az elkészült virágokat.
 2.  Süssük meg kedvenc kétrétegű piskóta receptünket a 15 cm-es kerek tortaformában, és a 20 cm-es kerek tortaformában. Hűtsük ki a piskótákat, majd a piskóták közé ízlésünknek megfelelő krémet töltsünk.
  Készítsük elő a nagyobbik tortát az arany bevonatú tortakartonra. Ezután állítsuk össze emeletes tortánkat. Vékony rétegben kenjük át a torta felszínét krémes vajkrém alappal, a tortánk fondanttal való bevonásához.
 3. Nyújtsuk ki a fondantot 3 mm vastagságúra, és ezzel borítsuk be a tortát. Simítsuk le a felszínét a fondant simító segítségével. Higítsuk fel a glazúr gélt egy kevés vízzel, és pamacsoljuk be vele a torta egész felületét. Ezt követően (hamarosan) szórjuk be a sárga színű szórócukorral.
  Ragasszuk a rózsákat a torta alsó szegélyéhez krémes vajkrém alap pöttyökkel.
  Helyezzük el a kicsi rózsákat a 15 cm-es torta alsó szegélyén, a közepes rózsákat pedig a 20 cm-es torta alsó szegélyén.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko