Halloweeni pókocska torta

Halloweeni pókocska torta

halloween pók

Hozzávalók:

Sablon:

Eszközök:

Elkészítés:

 1. Egy nappal korábban: 
  Készítsük el a pókocska lábait. Színezzünk be 50 gramm fondantot a fekete ételszínező géllel, majd gyúrjunk hozzá 1/8 teáskanál Gum-Tex-et. Nyújtsunk egy hosszú, 3 mm vastagságú hasábot. A pók lábacska sablon segítségével vágjuk méretre a pókocska lábait. (Bal oldali lábak készítéséhez fordítsuk meg a sablont.) Készítsünk kettő első lábat, négy középső lábat, és két hátsó lábat. Szárítsuk meg kukoricaliszttel meghintett felületen.
 2. Egy nappal korábban:
  Készítsük el a legyeket. Színezzünk be kb. 10 gramm fondantot világos szürkére (ezt nagyon kevés fekete ételszínező gél hozzáadásával érthetjük el), majd gyúrjunk hozzá egy csipet Gum-Texet. Nyújtsuk ki a beszínezett fondantot 1-1,5 mm vastagságúra. Vágjunk ki 2 szívet minden egyes légyhez a legkisebb szív kiszúró segítségével. Fordítsuk egymással szembe a szívek alját, és ehető ragasztóval ragasszuk őket össze úgy, hogy a szívek alsó csücske fedje egymást. Így alakítjuk ki a legyek szárnyának élethű formáját.
  A legyek testéhez használjuk a megmaradt fekete fondantot. Formázzunk belőle apró hasábokat, majd szintén ehető ragasztóval ízlésesen rögzítsük a már elkészített szárnyak közepére.
  A Virág formázó hullám szettet hintsük meg kukoricaliszttel, és ezen szárítsuk ki. Így élethű, 3 dimenziós legyet kapunk.
 3. Készítsük el saját kedvenc kevert tészta receptünket. (Egyensúly piskóta) Fontos, hogy olajosabb, vajasabb tésztát készítsünk, mint a szokásos piskótánk, hiszen ennek köszönhetően nem fognak összefolyni kockáink. Az elkészült tésztát osszuk két felé. Az egyik adag tésztába óvatosan keverjünk levélzöld ételszínező gélből annyit, hogy elérjük a nekünk tetsző színárnyalatot. ( Használjunk tiszta fogpiszkálót a színezéshez.) A másik adag tésztát ugyanilyen módon színezzük fehérre; a fehér ételszínező géllel.
 4. Ehhez a lépéshez a sakktábla tortaformát fogjuk használni.
  Az alsó réteghez helyezzük a tiszta elválasztókat az előkészített formába. Töltsük a zöldre színezett tésztát a középső területre, a fehér tésztát pedig a külső, és a legbelső területre.
  Kb. háromnegyedig töltsük tésztával a formát. Ezután távolítsuk el az elválasztót. Óvatosan, egy határozott, egyenes mozdulattal húzzuk ki a formából az elválasztót.Mossuk el az elválasztót, és töröljük teljesen szárazra.
 5. A legfelső réteghez ismételjük meg a 4. lépést a  következő, előkészített formában.  Óvatosan, egy határozott, egyenes mozdulattal húzzuk ki a formából az elválasztót. Mossuk el az elválasztót, és töröljük teljesen szárazra.
 6. A középső réteghez helyezzük a tiszta elválasztót a harmadik előkészített formába. Töltsük a középső területre fehérre színezett tésztánkat, és a zöldre színezettet a külső, és a legbelső területre. (Pont ellentétesek a színek, mint az előző két forma esetében.) 3/4 részig töltsük a formát, majd óvatosan, egy határozott, egyenes mozdulattal húzzuk ki a formából az elválasztót.Az elválasztót semmiképpen ne tegyük a sütőbe!
 7. Süssük meg, majd hűtsük ki a sakktábla tortákat. Készítsük el a krémes vajkrém alapot (a dobozon található leírás szerint.) Kisebb adagokat színezzünk feketére, zöldre és lilára.és tegyünk félre egy adag fehéret is.
 8. A fekete marcipánmasszából gyúrjunk egy szabályos golyót. Ez lesz a torta tetején található pókocska teste.
 9. Készítsük el a pókot. A fehér Krémes vajkrém alapból az No. 3-as díszítőcső és eldobható habzsák segítségével készítsük el a nagyobbik szemét a póknak. Az No. 3-as díszítőcsővel és a zöldre színezett Krémes Vajkrém alappal készítsük el a kisebbik szemet. Az előzőekhez hasonlóan, a feketére színezett vajkrémmel pedig készítsünk pupillákat pókunknak. Fehér vajkrémmel cikk-cakk mintával rajzoljunk rémisztő halloween-i mosolyt pókunknak. Az No. 14-es apró virág díszítőcsővel, és fekete vajkrémmel nyomjunk apró kis csillagokat a pók testére. Ezzel sokkal valódibbnak fog tűnni a pók,
 10. Glazúr gélünket színezzük pirosra. Töltsük eldobható habzsákba, és az No. 12-es díszítőcső segítségével töltsük a tortába. Illesszük be az No. 12-es díszítőcsövet szabályos távolságonként a tortába és erőteljesen nyomjunk bele színezett glazúr gélt. Mind a három réteg minden színbe nyomjunk bőven. Ettől lesz a Halloween-i tortánk igazán hátborzongató.
 11. A lilára színezett krémes vajkrém alapot töltsük eldobható habzsákba, és az No. 2B- nagy kosárfonás díszítőcső sima felének segítségével vonjuk be vele a tortát, majd a spatula segítségével tökéletesre simíthatjuk a bevonatot.
 12. Ezután következhet a pókháló elkészítése.Az erező segítségével rajzoljuk elő magunknak a háló formáját, hogy szép, szabályos pókhálót tudjunk kialakítani. Óvatosan, (ne mélyen) először osszuk fel a tortát nyolc részre, majd ezek között húzzunk ívelt, szabályos vonalakat. (a képen látható pókháló minta szerint.) Ezt ismételjük meg a torta oldalán is. Az előrajzolt vonalakat habzsákba töltött fehér krémes vajkrém alappal tudjuk élethűvé varázsolni. Ehhez használjuk az No. 3-as díszítőcsövet.
 13. Helyezzünk egy darab, méretre vágott emeletes tortatartó faoszlopot oda, ahová a pókot szeretnénk helyezni. A már elkészített pókocskát óvatosan illesszük rá a faoszlopra, majd ehető ragasztó segítségével helyezzük el a pókocska korábban elkészített lábait.
 14. Ízlésünknek megfelelően helyezzük el a legyeket is a tortán.
  Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban vagy a piros linkekre kattintva. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!
Szerző: Eniko