Magával ragadó pillanat

torta01

Magával ragadó pillanat

torta01

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technikák

Sablon: 

  1. Sziv sablon. pdf

Elkészítés:

  1. Első lépésben készítsük el a szív alakú tortadíszünket. Helyezzük el a szív-mintát a munkapultunkon, és helyezzünk rá a sablonunkra sütőpapírt.  Az No. 8-as közepes gömb díszítőcső segítségével rajzoljuk meg szív sablonunk körvonalát a habzsákunkba töltött Royal Icing Mixxel. Amikor elkészült hagyjuk megszáradni.
  2. Vágjunk 3 nyalókapálcikát méretre, ügyelve arra, hogy hosszabbra nyúljanak, mint a szív maga, mert bele kell majd szúrnunk a torta felszínébe. Erősítsük a pálcikákat a szívecske körvonal belsejébe Royal Icing Mix pöttyök segítségével.  Hogy tartós maradjon a ragasztás, pontos méretre vágjuk a nyalóka pálcikákat, és Royal Icing Mix pöttyökkel ragasszuk az illesztéseket. Az No. 8-as díszítőcső segítségével a szív külső körvonalát is rajzoljuk meg. Hagyjuk megszáradni.
  3. Ezután készítsünk cseppnyi szívecskéket Royal Icing Mixből a torta oldalaira, különböző méretekben.  Ehhez használjuk az No. 5-ös és No. 8-as díszítőcsöveket. Hagyjuk a szíveket kiszáradni.
  4. Készítsünk 85 rózsaszín és 55 lila szélforgó virágot  Royal Icing Mixből az No. 124-es kinyomócső segítségével. Tegyünk az No. 3-as díszítőcsővel kis pöttyöket  a virágok közepére. Hagyjuk megszáradni őket.
  5. Kenjük be a  két kör alakú piskóta felszínét a Krémes vajkrém alappal, hogy sima felszínt kapjunk. Készüljünk elő az emeletes torták összeállításához. Az összeállítás után helyezzük rá a szervírozó tálra.
  6. Royal Icing pöttyök segítségével erősítsük az előre elkészített szélforgó virágokat a szív-boltozat dísz körívére. A Krémes vajkrém alappal pedig erősítsük a többi virágot a torták alsó körívéhez. Helyezzük el ízlésesen az elkészült szív boltozatot és a vonszolós nászpárt a torta tetején.

Megjegyzések:

  1. Kombináljuk a lila és rózsaszín szíveket ízlésünk szerint.
  2. Mindig használjunk elválasztó lapot, ha figurát helyezünk a torta tetejére.
  3. A biztos tartás érdekében erősítsük a figurát az elválasztó laphoz kétoldalú ragasztószalag segítségével.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko