Red Velvet cheese cake

red velvet

Red Velvet cheese cake

redvelvet

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 250 gramm darált kekszpor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál porcukor

A töltelékhez:

Krémsajt mázhoz:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Béleljük ki a muffin sütőformát a muffin kapszlikkal.
  2. Egy kis tálban keverjük össze a darált kekszport, vajjal és cukorral. Tegyünk fél evőkanál tésztát minden egyes sütőformába. Nyomkodjuk le a kanál aljával.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsiusra.
  4. Egy nagy tálban elektromos mixer segítségével keverjük simára a krémsajtot,Adjuk hozzá a cukrot és a vanília kivonatot. Keverjük addig, amíg teljesen homogén állagú masszát kapunk.
  5. Tegyük bele a lisztet, tojást, és a tejfölt, majd ismét keverjük simára.Kanalazzunk 2 evőkanállal a formákba; az előzőleg elkészített alap tetejére.Süssük kb. 10-12 percig. ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hűtőrácson hűtsük. Ez kb. 5 perc.
  6.  Készítsük el a Red velvet piskótát. Ehhez segítséget az alábbi linken találhattok:Red velvet piskótát. Az elkészült piskóta tésztát kanalazzuk a megsült cupcake-ek tetejére, úgy hogy kb. 3/4ig legyen egy-egy kapszli.
  7.  Süssük 10-12 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizhetjük, hogy megsült-e a sütemény. Hűtőrácson hűtsük ki az elkészült süteményeket. Ezután távolítsuk el a formákból, és teljesen hűtsük ki.
  8.  Egy nagy edényben keverjük ki a krémsajtot a vajjal, amíg könnyű állagot kapunk. Adjunk hozzá vanília kivonatot. Fokozatosan adjuk hozzá az átszitált porcukrot, majd keverjük simára.
  9. Az elkészült mázzal vonjuk be a cupcake-eket.  Ha szeretnénk, díszítsük pekán dióval.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko