Red velvet piskóta

red velvet

Red velvet piskóta

red velvet

Hozzávalók:

1/2 csésze szoba hőmérsékletű vaj vagy margarin
1 1/2 csésze kristálycukor
2 tojás
1 evőkanál piros ételszínező gél
1 teáskanál vanília kivonat
2 csésze finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál só
1 csésze tejföl
1 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál ecet

Eszközök:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. A 25 cm átmérőjű tortaformát óvatosan kenjük ki növényi zsiradékkal.

2. Közepes tálban a vajat és a cukrot elektromos habverővel verjük folyamatosan, amíg könnyű és puha lesz.

3. Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a piros ételszínező gélt, a vanília kivonatot, és alaposan keverjük össze. Keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sót, adjunk hozzá fokozatosan a tejfölt, és a vajkrémes keveréket, felváltva, amíg jól elkeveredik. Keverjük össze a szódabikarbónát az ecettel, és adjuk óvatosan a tésztához.

4. Öntsük a tésztát előkészített 25 cm átmérőjű tortaformába. Süssük 35-40 percig, vagy amíg a fogpiszkáló próbát el tudjuk végezni, azaz a fogpiszkáló a piskóta közepébe dugva tisztán jön ki. Hűtsük 10 percig, majd formából kivéve hagyjuk rácsra téve teljesen kihűlni.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko