Szalagrózsa készítése

szalagrózsa

Szalagrózsa készítése

 

szalagrózsa

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

 

  1.  Nyújtsuk ki a fondantot 3 mm vastagságúra a kukoricaliszttel behintett fondant és marcipánnyújtó sablonon. Vágjunk ki 2.5 cm szélességű és  12.5 cm hosszúságú csíkokat a fondant és marcipán minta vágó segítségével.
    szalagrózsa1
  2. Benedvesített ecsetünket húzzuk végig  a szalag élén. Ezután kezdjük el a fondant nyújtó segítségével könnyedén kinyújtani a csíkot, fokozatosan egyre erősebben rányomva. Így egyre szélesebb lesz a csík, ahogyan a virágok is szélesednek.
    Ezután csipkedjük össze az elkészült rózsák alját. Így formázzuk, és biztonságosan rögzítjük.
    szalagrózsa2
  3. Vágjuk le a virág alját a kívánt magasságra, olló segítségével.
    szalagrózsa3

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko