Csokoládés szívecske torta

kategoria_valentin

Csokoládés szívecske torta

 

Hozzávalók:

Eszközök:

DÍSZÍTÉS TECHNIKA:

Videós segítség:

Elkészítés:

  1. Először a Candy Melts – csokoládépasztilla – rózsaszín olvasszuk meg és a Töltött szív alakú öntőformat használva készítsük el a csokoládé szívecskéket a torta tetejére. (Olvasztott csokoládét az öntőformában öntjük, majd a hűtőbe téve megdermesztjük és kivesszük a formából)
  2. Készítsük el a kedvenc csokoládés piskóta receptünket és a Krémes vajkrém alapunkat kikeverve osszuk el ketté. Színezzük a rózsaszín Ételszínező géllel az egyik felét, majd a kihűlt tortalapokat kenjük meg vele, és helyezzük egymásra őket, így megkapva a szívecske alakzatot. A maradék fehér  Krémes vajkrém alapunkkal pedig Spatula és a PME forgatható tortadíszítő állvány segítségével egyenletesen kenjük el a felszínén.
  3. A kb. 15 dkg fehér fondantunkat osszuk két felé, és az egyik felét színezzük a rózsaszín Ételszínező géllel, majd a 15 cm fondant nyújtóval nyújtsuk vékonyra és a Fondant minta vágó – 3 cserélhető fejjel vágjunk 2,5 cm hosszú, 1 cm vastag egyenes csíkokat egymás mellé rendezve helyezzük fel a krémmel bevont tortánk oldalára, váltakozva a fehér és a rózsaszín csíkokat, majd tetszés szerint rendezzük el az oldalán a Piros cukor szívecskéket.
  4. Végül a maradék fehér  Krémes vajkrém alapunkat töltsük Habzsák (eldobható)és az No. 21-es tip (csillag) kinyomócsővel készítsünk rosette-ket a torta tetejére, amiben elhelyezzük a rózsaszín csokoládé szívecskéket.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Eniko