Fondanttal borított ajándék torta

ajándék

Fondanttal borított ajándék torta

Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika: szalag csokor

Elkészítés:

  1. Készítsünk 10 tojásból a téglalap alakú piskótát és a megsült piskótákat, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vágjuk egyszer félbe, hogy két egyforma négyszöget kapjunk, majd a négyszögeket egyszer az oldaluknál középen átszeljük, hogy meg tudjuk kenni a krémünkkel. Így összesen kapunk 4 szelet négyszög alakú piskóta lapot kapunk, ebből hármat kenjük meg a vajkrém (válassz ízlésed szerint) és helyezzük őket egymás tetejére.
  2. Kenjük körbe a maradék krémünkkel az egész tortát, hogy a fehér, porcukros felületen 2-3 mm vastagra kinyújtott kész fehér fondantunk tudjon mihez tapadni.
  3. A kész fehér fondant borított tortánkat vágjuk körbe éles késsel, hogy a felesleges fondantot levágjuk róla. Ezekből a fondantokból ismét golyó gyúrunk és elosztjuk két felé és egyiket erősebben, a másikat kevésbé színezzük a rózsaszín rózsaszín ételszínező gélünkkel. Majd nyújtsuk ki őket egyesével és a sötétebb rózsaszínből kb. 5 cm széles, míg a világosabbra színezett fondantból kb. 2,5-3 cm széles hosszú csíkokat vágjunk és benedvesített dekorecset segítségével helyezzük először a sötét rózsaszín csíkokat a torta közepére minden oldalon, majd erre jöhet a világosabb csík, szintén benedvesített dekorecsettel rögzítsük egymáshoz a fondant csíkokat.
  4. Végül készítsük el a szalag csokorot a leírás szerint.
  5. A kör vonalakat rózsaszín ételszínező géllel  színezett vajkrémmel készítjük. Töltsük habzsákba a krémet és az No. 4 kinyomócső segítségével megrajzoljuk köröket, úgy, mintha egy csiga házat szeretnénk rajzolni.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko