Jókedvű kisbéka torta

16

Jókedvű kisbéka torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Sablon: kisbéka nyelv és lapulevél

Elkészítés:

  1. Előző nap készítsük el a kisbékának a nyelvét és a kis virágokat (ha nem a kész változatot választottuk). Színezzük meg kb. 10 dkg fehér fondantot piros gél állagú ételszínező, majd a sablon alapján vágjuk ki a nyelvet a pirosra színezett fondantból.  végének segítségével húzzuk meg a nyelv részén középen a vonalat. Merítsünk vízbe egy 2,5 cm hosszú Nyalóka pálcika darabot, majd burkojuk be a piros fondantunkkal és illesszük a nyelv alá nedves dekorecset segítségével és hagyjuk megszáradni őket. Fél adagnyi vaníliás  vajkrémet színezzünk citromsárga gél állagú ételszínezővel és Habzsákba töltve az No. 17 tip (szirom) kinyomócsővel elkészítjük a virágokat. A már kész kisvirágok közepére pedig a piros fondantból gyúrunk is golyókat, amit a virághoz adunk és hagyjuk megszáradni őket egy éjszakán át.
  2. Színezzünk ismét egy 5 dkg-os fehér fondantunkat most világoszöld gél állagú ételszínezővel és nyújtsunk belőle egy kb. 20-22 cm-es kört. Helyezzük rá a sablonunkat és vágjuk körbe a fondanton, így kapjuk meg a lapulevelet, amin a kis békánk ül.
  3. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. A 3 D ülő maci sütőformahoz/ tortánkhoz, nagyjából 6 2/3 csészényi tésztára lesz szükség, ami 2 adag  csokoládés cupcake tészta mennyiséget jelent. Ehhez a maci tortához ugyanis a piskóta tésztánál szilárdabb állagú tésztára van szükségünk, így megfelelőbb a muffin vagy cupcake tészta állaga, ami sűrűbb, de mégsem túl nehézkes és kemény.
  4. Készítsük el a csokoládés cupcake tésztát. Sütés megkezdése előtt kenjük ki a 3 D ülő maci sütőformat mindkét felét vajjal/margarinnak és hintsük meg lisztel a formák belsejét. Rögzítse erősen és szorosan a két részt egymáshoz és győződjön meg róla, hogy biztosan jól illeszkednek egymáshoz. Helyezze a sütőformát a sütőpapírra, erre azért van szükség, mert a süti akkor fogja legjobban kitölteni a formát, ha megemelkedik és kissé kifolyik sütés közben.
  5. Öntsük hát bele a 6 csészényi csokis tésztát a3 D ülő maci sütőformaban, majd helyezzük bele középre a kisebb edényt, amit a csomag tartalmazott. Biztosítsa ki az kicsi edényt a forma oldalához úgy, hogy ne tudjon elmozdulni. Öntsön a maradék 2/3 csészényi tésztát a kicsi edénybe, majd süssük 50-60 percig. Ne süssük túl.
  6. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5-10 percig lefektetve, majd óvatosan nyissuk le az elejét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Ezután tegyük vissza majd fordítsuk meg és nyissuk ki a hátulját is és engedje ki a gőzt onnan is. Állítsuk függőlegesen a formát és hagyjuk hűlni 15 percig. Óvatosan válasszuk le a 3 D ülő maci sütőformal a süteményt és vegye ki a közepén lévő kisebb edényt a középen lévő sütemény résszel együtt. Állítsa függőlegesen egyenesen a süteményt és hagyja hűlni még további egy órán keresztül.
  7. Helyezze vissza a sütemény középső részét a maciba és minden kis maradék rest töltsük ki csokoládé krémmel, illetve, ha szeretnénk vízszintesen akár szeletelhetjük is, hogy megtölthessük belülről is a tortánkat. Azoknak, akik nem szeretik a sok krémet a tortán, azok csak kívülről vonják csak be a csokoládé krémmel.
  8. Készítsük el a 6 tojásos piskótánkat tortaformában. Hagyjuk rácson kihűlni, majd kenjük meg csokoládékrémmel a belsejét. Egy adag vanília ízű krémet színezzünk égszínkék gél állagú ételszínezővel és kenjük körbe vele a tortánkat. A Dekoráló sablonnal pedig készítsük el a krémen a hullámokat. Ültessük rá a lapulevelet, majd arra a kis békánkat. Díszítsük az előre elkészített virágokkal és a levélzöld gél állagú ételszínezővel színezett 1 adag vajkrémünkkel készítsünk leveleket a torta szegélyére az No. 68 tip (levél) kinyomócsővel.
  9. Készítsük el a újabb adag vaníliás krémet, amit világoszöld gél állagú ételszínezővel színezzük,  majd óvatosan vékony rétegben kenjük át az egész maci torta felszínét vele. Majd habzsák töltve a krémet és No. 17 tip (szirom) kinyomócsővel csillagozzuk végig az egész békát és helyenként a sötétebb árnyalatú levélzöld gél állagú ételszínezővel színezett vajkrémmel csillagozzunk tetszés szerint foltokat a békánkra. A maci füle lesz most a békánk szeme fehérje, fehér fondantból kivágott két kis kör adja, amire az No. 12 tip (gömb) kinyomócsővel készítünk a fekete szemeket. A szájrészt pedig feketére színezett fondantból illesszük a helyére.
  10. A nyalóka pálcákból készül a kis béka karja. Vágjunk le kb. 15 cm hosszú darabokat és szúrjuk bele azokat a kis béka testébe és csillagozzuk be a világoszöldre színezett vajkrémünkkel, tegyük ugyanezt a lábujjainak részével is. A lábnál lévő körvonalakat az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel rajzolhatjuk meg. A kézfej ujjait pedig 2 cm hosszúra vágott nyalókapálcák adják, amiket szintén bevonunk krémmel.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko