Királylány maci torta

maci

Királylány maci torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Sablon: korona sablon,  és  fodor minta készítési technika

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Elkészítés:

  1. Legelőször színezzük a fehér fondantunkat rózsaszín gél állagú ételszínezővel, nyújtsuk ki, 2-3 mm vékonyra és a sablonként csatolt koronát a fondantra helyezve vágjuk körbe és egy adag rózsaszín gél állagú ételszínezővel színezett vajkrémmel és No. 2 D kinyomócsővel, valamint a No. 21 tip kinyomócső segítségével elkészítjük a koronán lévő virágokat, félretéve hagyjuk megszáradni őket, majd félbe vágott nyalóka pálcikákat vajkrémünk segítségével rögzítjük a koronához, ezzel erősítjük meg.
  2. Készítjük el a 8 tojásos piskótát, süssük meg a Maci sütőformában, rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az eper krémmel, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg.
  3. Készítsük el a vajkrémet, amiből fél adagot hagyjunk simán (szem, orr, fül, mancs, tappancs) a másik adagot színezzük barna gél állagú ételszínezővel.
  4. A fehér vaníliás vajkrémmel és az No. 4 tip kinyomócsővel húzzuk meg a körvonalakat ezzel jelöljük meg az arcon a szem, orr, fül, mancs, tappancs helyeket és színezzük őket fehérrel. A szem részhez először a szem részt a fehér vajkrémmel egyenletesen dolgozzuk ki, majd az No. 8 tip kinyomócsövet használva nyomjunk a szemet fekete vajkrémmel és ugyanígy az orrot is, húzzuk meg kontúrokat No. 4 tip kinyomócsővel.
  5. Jöhet a rózsaszínre színezett vajkrémünk, amivel elkészítjük a szoknyát és rajta a virágokat a No. 2 D kinyomócsővel, valamint a No. 21 tip kinyomócső segítségével elkészítjük, közzé pici leveleket is nyomhatunk a No. 352 tip (levél) kinyomócsővel és kevés zöldre színezett vajkrémmel. A szoknyácska elkészítéséhez az No. 104 tip kinyomócsővet használva készíthetjük el a fodrot.
  6. Ezután kezdődhet a munka az No. 17-es csillag kinyomócsővel és habzsákba töltött barnára színezett vajkrémmel. Az egész macit vajkrémmel végig pöttyözzük. (A technika képekben)

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko