Kutyus torta

kutya

Kutyus torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Sablon: kutyus farok, láb, mancs és sapka sablon

Elkészítés:

  1. Készítjük el kutyus tortához az ízlésünknek megfelelő keksz tésztánkat, majd a leírás szerint elkészítjük és a megadott kutyus farok, láb, mancs és sapka sablont kivágjuk, ráhelyezzük a tésztára körbevágjuk, sütőpapírral borított tepsiben megsütjük, rácsra téve hagyjuk kihűlni és a korona hátulját olvasztott Candy Melts csokoládé pasztillák – fehér-val rögzített Nyalóka pálcikával megerősítjük.
  2. Elkészítjük a másfél adag fehér vajkrémet, amit a kutyus torta díszítéséhez használunk és négy részre osztunk. Kevés fehér krémet vegyünk ki és színezzük rózsaszín gél állagú ételszínezővel (nyelv), picivel több krémet színezzünk fekete gél állagú ételszínezővel (szem, orr, bajusz, száj), kb. ugyanannyi krémet barna gél állagú ételszínezővel színezünk, ezzel készítjük majd a barna foltokat. A megmaradt fehér krém pedig a testet fogja borítani, ezzel díszítjük a Habzsákba töltött No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel a kutyus tortát.
  3. Készítjük el a 8 tojásos piskótát a kutyus tortához, süssük meg a 3 D-s labda sütőformában, rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az ízlés szerinti krémmel az egyik fél gömböt, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg, majd éles késsel úgy alakítjuk, hogy középen egy kis gömb maradjon, ami az orra lesz, a többi részt pedig vájjuk ki, hogy az arc elkülönüljön az orrtól, így az arc rész picit laposabb lesz. A másik félgömbből pedig faragjuk ki a kutyus pici testét és két darab fület is kanyarítsunk ki belőle. A fej részből alul vágjunk le egy kb. 1.5 cm darabot, ott lesz a nyak rész. A két testrész illesszük össze és vajkrémmel összetapasztjuk, ugyanígy járunk el a két fülecske, a láb és a farok esetében is, mely két utóbbit a kutyus torta testére ragasszuk a vajkrémünkkel.
  4. Töltsük habzsákba a fehér vajkrémünket és húzzuk meg a kutyus torta körvonalait az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel (fül, száj, szem, orr, láb körvonalait, egész testen pedig tetszés szerint rajzoljunk fehér köröket, amik majd a barna foltok lesznek). Majd ezzel a fehér vajkrémmel a No. 17 tip (csillag) kinyomócsőre cserélve végig csillagozzuk az egész cica tortát a körvonalak mentén. Ha ezzel megvagyunk, akkor a fekete színű vajkrémmel és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel elkészítjük a és a szempillákat, a szájat és a bajuszt. Majd az No. 12 tip (gömb) kinyomócsővel az orrot, szemet és a száj belső részét töltjük ki. A kezünkkel és kevés kukorica keményítővel óvatosan elegyengetjük ezeket a felületeket, hogy simák legyenek, majd ismét az No. 17 tip (csillag) kinyomócső következik amivel a barna foltokat visszük fel a kutyusra, kitöltve ezzel az előre fehérre megrajzolt foltok helyét .
  5. Végül a sapkát színezzük királykék vajkrémmel és elegyengetjük spatula segítségével, díszítjük a képen látható módon pomponnal és felírjuk a koronára a gyermekünk nevét az No. 2 tip (gömb) kinyomócsővel. Felrakjuk a kutyus torta tetejére, úgy, hogy a nyalókapálcikák alját beleszúrjuk a kutyus fejébe és végül a kék vajkrémmel kis csillagokat No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel nyomunk a korona aljára.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko