Marcipán és fondant figurák – kis virág

v0

Marcipán és fondant figurák – kis virág

Hozzávalók:

Marcipán kis virág esetén:

1 db natúr marcipánmassza és tetszőleges színű gél állagú ételszínező vagy
1 db  tetszőleges színű marcipánmassza
royal icing (tojásos cukormáz) vagy ehető dekorgyöngy (cukorból)

Fondant kis virág esetén:

fehér fondant és tetszőleges színű gél állagú ételszínező vagy/
1 db  tetszőleges színű színezett fondant
royal icing  (tojásos cukormáz) vagy ehető dekorgyöngy (cukorból)

Eszközök:

Rózsa készítő szett  vagy virág szúró – 4 db-os
Fondant és marcipán nyújtó sablon
Virágdrót (ha csokorba szeretnénk tenni)
Fondant/marcipán nyújtó
Marcipán modellező – gömb végű
Virág formázó hab pad
No. 2 díszítőcső (virág közepe)
Habzsák
Deluxe dekor ecset szett

Elkészítés:

1. Lépés:

Amennyiben nem a színes fondantot és marcipánmasszákat használjuk, akkor a natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a tetszőleges színű gél állagú ételszínezővel és addig gyúrjuk, míg teljesen egyenletesen nem osztjuk el a színt. Fondant és marcipán nyújtó sablonon gyúrjunk egy kis gömböt és a fondant/marcipán nyújtóval nyújtsuk minél vékonyabbra a masszánkat. A képen látható módon szúrjuk ki a kis virág formát a rózsa készítő szett  vagy a virág szúró – 4 db-os kiszúróval.

2. Lépés:

Helyezzük a virágunkat a virágformázó hab padra, és a marcipán modellező eszközzel óvatosan nyomjuk meg a virágunk közepét, ide jön majd a kis fehér gömböcske.

3. Lépés:

Amennyiben ehető dekor gyöngyöket választunk a kis virágunk közepének, akkor nedves dekorecsettel benedvesítjük a kis virág közepét és már bele is helyezhetjük a cukor gyöngyöket. Ha pedig a royal icinggal (tojásos cukormáz) díszítenénk, akkor a az elkészült cukormázunkat töltsük habzsákba, és az No. 2 díszítőcsővel kis pöttyöket nyomunk a kis virág közepére, majd hagyjuk őket megszáradni.

 

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko