Marcipán és fondant figurák – oroszlán

animals

Marcipán és fondant figurák – oroszlán

Hozzávalók:

Fondant oroszlán esetén:

fehér fondant
rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
fekete gél állagú ételszínező vagy fekete fondant
aranysárga gél állagú ételszínező
narancssárga gél állagú ételszínező
barna gél állagú ételszínező vagy csokoládébarna fondant

Marcipán oroszlán esetén:

natúr marcipánmassza
rózsaszín marcipánmassza
fekete marcipánmassza (szem) vagy fekete gél állagú ételszínező (ezzel színezzük a marcipánunkat, hogy fekete szín kapjunk)
barna marcipánmassza vagy barna gél állagú ételszínező
sárga marcipánmassza vagy aranysárga gél állagú ételszínező
narancssárga marcipánmassza vagy narancssárga gél állagú ételszínező

Eszközök:

Fondant -és marcipán nyújtó sablon
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán nyújtó
Fondant/marcipán minta vágó
Fekete cukoríró filctoll (csíkoknak)
No. 12 díszítőcső
Fogpiszkáló

Elkészítés:

1. Amennyiben nem a színes fondantot és marcipánmasszát használunk, akkor a natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantot színezzük a gél állagú ételszínezőkkel, majd a fondant és marcipán nyújtó sablonon osszuk el 2 db nagyobb (dió nagyságú), és 4 db kisebb (babszem nagyságú) darabra. A 2 nagyobb darabot golyóra formázzuk, ebből lesz a fej és a test, míg a négy kicsiből henger formát készítünk (karnak és lábnak).

2. Összeállítjuk a marcipán vagy fondant oroszlánt. A karokat nedves dekor ecset segítségével a törzshöz rögzítjük, ugyanígy járunk el a lábak esetén is (ha szükségesnek érezzük, használhatunk fogpiszkálót is a rögzítéskor).

3. Majd jöhet a fejecske. Két fület a fondant és marcipán nyújtó sablononfondant/marcipán nyújtóval kinyújtott sárga masszából vágjuk ki, pici háromszög formában. Ugyanígy járunk el a barna marcipánmassza vagy a  csokoládébarna fondantunk esetében is. Azonban a barna háromszögünk legyen kisebb a sárgánál. Ez lesz ugyanis az oroszlán fülének belseje. Nedves dekor ecset segítségével hozzáillesztjük a barna fondantból vagy marcipánból kivágott kisebb méretű fület a sárga háromszögünkhöz, majd ezeket is a nedves ecsettel rögzítjük a fejecskén oldalt.

4. Jöhet a sörény. Kb. 4 cm x 2 cm hosszúságú csíkot nyújtunk ki a narancssárga marcipánmasszábólfondant és marcipán nyújtó sablonon kinyújtva, majd sűrűn vagdossuk be éles kés segítségével vékony csíkokban. Már jöhet is újra a nedves ecsettel való rögzítés a fejre. Ismételjük meg ezt annyiszor, ahányszor szükségesnek érezzük.

5. A kis rózsaszín mancsokat pedig a kinyújtott rózsaszín masszánkból az No. 12 díszítőcsővel kiszúrva kapjuk, amit szintén nedves dekor ecsettel rögzítünk. Majd az ujjakat kis rózsaszín golyócskák készítésével kapjuk.

6. Végül állítsuk össze az oroszlánunkat. A törzsében egy fogpiszkálót szúrunk, úgy hogy kb. 1,5-2 cm-re lógjon ki belőle, erre helyezzük a fejecskét. A szemet  szintén fekete marcipánmasszából vagy fekete fondantból formázzuk, pici golyócskákra. Ha ezzel megvagyunk a fondant/marcipán minta vágóval barázdálhatjuk is az oroszlán hasát, fejét középen egy csíkot húzva, ezáltal kapjuk a varrás mintát, ezzel különös hatást adva a figuránknak.

7. A száját fekete cukoríró filctollal rajzolhatjuk készre.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko