Marcipán és fondant figurák – tündérek

marcipán tündérek

Marcipán és fondant figurák – tündérek

Hozzávalók:

1 adag brownie recept (tündérke testének, ha borítani szeretnénk – ha nem, akkor használhatunk csak marcipánt vagy fondantot a henger formájú test alapjának)

Marcipán tündérekhez:

sárga marcipánmassza
fehér marcipánmassza (szárny)
narancssárga marcipánmassza
lila marcipánmassza
rózsaszín marcipánmassza
natúr marcipánmassza (arcnak)
piros marcipánmassza (haj)
barna marcipánmassza (haj)
rózsaszín gél állagú ételszínező (arcnak és ruhának)
fekete marcipánmassza

Fondant tündérekhez:

kész fehér fondant vagy készítsd magad a fondantot
ekrü gél állagú ételszínező (arcnak)
barna gél állagú ételszínező
piros gél állagú ételszínező
lila gél állagú ételszínező
rózsaszín gél állagú ételszínező
narancssárga gél állagú ételszínező
barackvirág gél állagú ételszínező
fekete gél állagú ételszínező vagy kész fekete fondant

 

Eszközök:

Fondant és marcipán nyújtó sablon
Fondant/marcipán nyújtó
Fondant/marcipán vágó – 3 cserélhető mintával
Nyalóka pálcika (karnak)
Dekorecset szett
Fekete cukoríró filctoll
Szívecske kiszúró (szárnynak)

Elkészítés:

1. Amennyiben nem a színes fondantokat vagy marcipánmasszákat használjuk, akkor a natúr marcipánmasszát vagy fehér fondantotfondant és marcipán nyújtó sablonon osszuk 1/3-ad, 2/3-ad arányban. 1/3-ából készítjük a fejecskéket és a szárnyakat, 2/3-ából lesz a tündérek teste. Színezzük a gél állagú ételszínezőkkel a tündérek testéül szolgáló masszákat, kedvünk szerint. Fondant esetében a fejecskéket pedig az ekrü gél állagú ételszínezővel, de a szárnynak való részt hagyjuk fehéren, és kukoricakeményítős felületen kinyújtva a szívecske kiszúróval kiszaggatva hagyjuk megszáradni.

2. Formáljuk meg a különböző színű testeket, kúp alakban. Ehhez nedves dekor ecset segítségével rögzítjük a fejecskéket.

3. A csíkokat a ruhácskákra a fondant és marcipán nyújtó sablonon kinyújtott masszából egy vonalzó mentén a fondant/marcipán vágó segítségével vékony, kb. fél cm vastagságú csíkokat vágunk. Ezeket a nedves dekor ecset segítségével ragasztjuk a testhez.

4. A fejecskéken rajzoljuk meg a szemet, szájat a fekete cukoríró filctoll segítségével.

5. A nyalóka pálcikát kisebb darabokra vágjuk, és bevonjuk fekete marcipánmasszával vagy fekete fondanttal. Majd a tenyeret készítsük el, kis rózsaszín labdákat gyúrva szúrjuk a nyalókapálcika végére őket, és ellapítva egy éles késsel az ujjacskákat bevagdossuk. Végül szúrjunk egy kis lyukat a testbe és fejbe, és már mehet is bele a pálcika.

6. A hajat a kinyújtott és színes fondantból és marcipánmasszából készítjük. Különböző méretű, szélességű kis darabokat szabunk ki a masszából, amit a fej csúcson szépen egymáson a nedves dekor ecset segítségével elrendezünk.

7. A szárnyakat rögzítsük utoljára nedves dekor ecsettel.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko