Marcipán és fondant figurák – zebra

image

Marcipán és fondant figurák – zebra

Hozzávalók:

Fondant zebra esetén:

fehér fondant
rózsaszín gél állagú ételszínező vagy rózsaszín fondant
fekete gél állagú ételszínező vagy fekete fondant

Marcipán zebra esetén:

fehér marcipánmassza (1 db)
rózsaszín marcipánmassza (1 db)
fekete marcipánmassza (1 db) (szem)
fekete gél állagú ételszínező (ezzel színezzük a marcipánunkat, hogy fekete szín kapjunk)

Eszközök:

Fondant -és marcipán nyújtó sablon
Dekor ecset szett
Fondant/marcipán nyújtó
Fondant/marcipán minta vágó
Fekete cukoríró filctoll (csíkoknak)
No. 12 díszítőcső (gömb alakú)
Fogpiszkáló

Elkészítés:

1. A fehér marcipánmasszát vagy fehér fondantot a fondant és marcipán nyújtó sablonon osszuk el 2 db nagyobb (dió nagyságú), és 4 db kisebb (babszem nagyságú) darabra. A 2 nagyobb darabot golyó alakúra formázzuk, ebből lesz a fej és a test, míg a négy kicsiből henger formát készítünk (karnak és lábnak).

2. Összeállítjuk a marcipán vagy fondant zebránkat. A karokat nedves dekor ecset segítségével a törzshöz rögzítjük, ugyanígy járunk el a lábak esetén is (ha szükségesnek érezzük, használhatunk fogpiszkálót is a rögzítéskor).

3. Majd jöhet a fejecske. Két fület a fondant és marcipán nyújtó sablonon a fondant/marcipán nyújtóval kinyújtott fehér masszából vágjuk ki, pici háromszög formában. Ugyanígy járunk el a rózsaszín marcipánmassza vagy a rózsaszín fondant esetében is. Azonban a rózsaszín háromszögünk legyen kisebb a fehérnél. Ez lesz ugyanis a zebra fülecskéje. Nedves dekor ecset segítségével hozzáillesztjük a rózsaszín fondantból vagy marcipánból kivágott kisebb méretű fület, majd ezeket is a nedves ecsettel rögzítjük a fejecskén oldalt.

4. Jöhet a sörény. Egy kb. 4 cm x 1 cm hosszúságú csíkot nyújtunk ki a fekete marcipánmasszából vagy fekete fondantból amit a fondant és marcipán nyújtó sablonon kinyújtva éles kés segítségével bevagdossuk vékony csíkokban. Már jöhet is újra a nedves ecsettel való rögzítés a fejre. A kis fekete mancsokat pedig a kinyújtott fekete masszánkból az No. 12 díszítőcsővel kiszúrva kapjuk, amit szintén nedves dekor ecsettel rögzítünk.

5. Jöhet a zebra testének fekete csíkozása, amit a fekete cukoríró filctollal “színezünk”, készítünk.
Végül állítsuk össze a zebránkat. A törzsébe egy fogpiszkálót szúrunk, úgy hogy kb. 1,5-2 cm lógjon ki belőle, erre helyezzük a fejecskét. A szemet  szintén fekete marcipánmasszából vagy fekete fondantból formázzuk, pici golyócskákra. Ha ezzel megvagyunk a fondant/marcipán minta vágóval barázdálhatjuk is a zebra hasát, fejét, középen egy csíkot húzva, ezáltal kapjuk a varrás mintát, különös hatást adva a figuránknak.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko