Méhecske torta

Méhecske torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Sablon: méhecske szárnya

Elkészítés:

  1. Előző nap nyújtsuk ki a fehér fondantunkat 2-3 mm vastagságúra, majd a méhecske szárnya sablont kivágva helyezzük a fondantra és fogpiszkáló segítségével óvatosan rajzoljuk körbe a méhecske szárnyát, majd vágjuk ki egy éles késsel és hagyjuk száradni legalább 24 órát, de a legjobb a 48 óra száradás sütőpapíron megszórva kukoricakeményítővel.
  2. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. A 3 D mini maci sütőforma/ tortánkhoz, készítsük el az 3 tojásos piskóta tésztát. Sütés megkezdése előtt kenjük ki a  3 D mini maci sütőforma mindkét felét vajjal/margarinnak és hintsük meg lisztel a formák belsejét. Rögzítse erősen és szorosan a két részt egymáshoz és győződjön meg róla, hogy biztosan jól illeszkednek egymáshoz. Helyezze a sütőformát a sütőpapírra, erre azért van szükség, mert a süti akkor fogja legjobban kitölteni a formát, ha megemelkedik és kissé kifolyik sütés közben.
  3. Öntsük hát bele a 3 tojásos piskóta tésztát a 3 D mini maci sütőformában, majd 20-25 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.
  4. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5-10 percig lefektetve, majd óvatosan nyissuk le az elejét, hogy a gőz ki tudjon jönni. Ezután tegyük vissza majd fordítsuk meg és nyissuk ki a hátulját is és engedje ki a gőzt onnan is. Állítsuk függőlegesen a formát és hagyjuk hűlni 15 percig. Óvatosan válasszuk le a 3 D mini maci sütőforma a süteményt. Állítsa függőlegesen egyenesen a süteményt és hagyja teljesen kihűlni, majd vágjuk le a maci füleit és fogpiszkáló segítségével karcoljuk a piskótába vízszintesen a vonalakat, ahol a sárga és a fekete színeknek lesznek a hátrai. Ha szeretnénk vízszintesen akár szeletelhetjük is, hogy megtölthessük belülről is a tortánkat. Azoknak, akik nem szeretik a sok krémet a tortán, azok csak kívülről vonják csak be a csokoládé krémmel.
  5. Készítsük el a  csokoládé krémet (ízlésünk szerint édesítsük, kevesebb, több cukorral),  amit fekete gél állagú ételszínezővel színezzük a szájat és a lábakat egy spatula segítségével simára húzzuk. Majd habzsák töltve a krémet és No. 17 tip kinyomócsővel csillagozzuk végig a a lábát és a kezét, illetve minden második előre bejelölt sávot a méhecske testén (figyeljünk arra, hogy alulról sárga sávval kezdünk).  Készítünk a fekete szemeket és az orrát az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel.
  6. Egy adagnyi vaníliás  vajkrémet színezzünk citromsárga gél állagú ételszínezővel és Habzsákba töltve az No. 17 tip kinyomócsővel csillagozzuk végig a méhecske tortánk eddig üresen maradt felszínét és a fejét.
  7. Végül 2 db medvecukorból készítsük el a méhecske antennáit, aminek a végére feketére színezett fondantból készítünk labdácskákat. A szárnyakat pedig sárga vajkrémünkkel rögzítjük a méhecske tortánk hátuljára.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko