Oroszlán torta

lion

Oroszlán torta

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technika:

 1. csillag minta
 2. kagyló díszítő sor

Elkészítés:

 1. Azt javasoljuk, hogy az oroszlán tortához, először készítsük el és színezzük a krémet. Színezzünk:                                                                   1 és 1/4 adag krémet citromsárga gél állagú ételszínező
  1/2 adag krémet fekete gél állagú ételszínező
  3/4 adag krémet narancssárga gél állagú ételszínező
  1 1/2 adag fehér krémet (ebből 1 adagnyit 1 teáskanál kukorica sziruppal elkeverünk, majd felhasználásig tegyük a hűtőbe.
 2. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. Készítsük el a 10 tojásos piskótát, a Barátságos oroszlán sütőformába öntve süssük meg. Sütőből kivéve hagyjuk hűlni a piskótát és utána ha szeretnénk töltsük meg ízlésnek megfelelő krém.
 3. Jöhet az oroszlán torta díszítése. Először kenjük végig az oroszlán torta oldalát és felszínét az egy adag vaníliás vajkrémet spatula segítségével, (amihez a kukorica szirupot hozzákevertük) és az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel valamint a feketére színezett krémmel vagy fekete (kész) cukormáz húzzuk meg az oroszlán tortánk körvonalait (test, farok, arc, szem, száj, orr),  majd töltsük is ki a testet sárgára színezett krémünkkel és az  No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel a színekkel a csillag minta díszítési technikával.
 4. Az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel és a narancssárga krémünkkel elkészítjük az oroszlánunk orrát és a füleit, majd a kukorica szirupba mártott mutató ujjunkkal elegyengetjük a szép simára a felületet. Szintén a narancssárga krémünkkel és a No. 17 tip (csillag) kinyomócsővel pedig elkészül az oroszlán torta farok és a sörénye is.
 5. Végül a kis fekete “szeplőket” is elkészítjük vagy az No. 4 tip (gömb) kinyomócsővel fekete (kész) cukormázzal, vagy a feketére színezett krémünkkel.
 6. A maradék fehér krémünkkel és az No. 21 tip (csillag) kinyomócsővel az oroszlán torta köré kagyló díszítő sort készítünk.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko