Szalaggal ívelt torta

Szívecskék torta

Szalaggal ívelt torta

Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika: torta bevonása fondanttal

Elkészítés:

  1. Készítjük el a 6 tojásos piskótát a szív alakú sütőformában sütve, majd rácsra téve hűtsük ki, majd vágjuk félbe és töltsük meg az málnás krémmel, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. Vonjuk be körbe a tortánkat a maradék krémmel vékonyan, majd a rózsaszín ételszínezővel megszínezett 1 csomag kész fehér fondanttal vonjuk be a tortát.
  2. Jöhet a díszítés! Vegyük elő egy újabb adag fehér fondantot és színezzük piros gél ételszínezővel, majd nyújtsuk ki és szív alakú kiszúróval készítsük el a borító szívecskéket kb. 32-34 db-ra lesz szükség Dekorecset segítségével nedvesítsük be a szívecskék hátulját és úgy tapasszuk fel őket a tortánkra.
  3. A másik adag kész fehér fondantot nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, majd éles kés segítéségével vágjunk egy, kb. 30-35 cm hosszú és 6-7cm széles csíkot belőle, helyezzük rá átlósan a tortánkra és a két végét csavarjuk fel. Szintén benedvesített dekorecset segítségével benedvesített állapotban helyezzük átlósan a szív tortánkra.
  4. Végül a maradék rózsaszín fondantunkból betűszúró segítségével írjuk rá, hogy szeretlek, LOVE, Anyának stb.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko