Tavaszi muffinok

m

Tavaszi muffinok

 

Hozzávalók 12 db-hoz:   

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 1 csésze cukrot és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
  3. A habos vaj keverékéhez adjuk a 2 nagy tojást (egyesével), a lereszelt citrom héját és levét, valamint a vaníliát.
  4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
  5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 C-on 20-25 perc alatt megsül, fél időben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.
  6. Készítsük el a fél adag málna krémet és a fél adag a vajkrémet, úgy hogy a megadott vaj mennyiségét felére csökkentjük és helyette 12,5 dkg mascapone-t teszünk mind kettő krémbe. A vajkrémet osszuk ketté és színezzük felét zöld ételszínező géllel másik felét aranysárga ételszínező géllel.
  7. Majd habzsákba töltjük a krémeket és a csillagcső segítségével díszítjük a sütiket.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeinket menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko