Habzsák töltése

drop-flower-technique-step2&view=large

Habzsák töltése

1. Lépés:

Habzsákunk külső peremét megfogva hajtsuk hátra, hogy a krémünket, minél könnyebben a kinyomócső irányába tölthessük, hogy krémünk nagy része ne a habzsák oldalára kerüljön, mert úgy nehezebb a munka és a krém nagy része is a habzsák belső falán marad.

2. Lépés:

A krémet legegyszerűbben egy spatula segítségével tudjuk a habzsákba tenni, de használhatunk evőkanalat is, ha nincs kéznél egyéb.

3. Lépés:

Spatula kivételével a rajta maradó krémet, húzzuk le a habzsák oldalán a hüvelyujjunkat használhatjuk ehhez, mint külső segítséget

4.Lépes:

Zárjuk le a habzsákot a következő módon: csavarjuk meg a felső üresen maradt részt többször is, ezzel segítve, hogy miközben a krémmel dolgozunk és a habzsákot pedig nyomjuk, ne felfele induljon el a krém, hanem a folyamatos nyomás hatására a kinyomócső felé.

5. Lépés:

Az már töltött habzsákot a képen látható módon kell tartani a mintázás ideje alatt, illetve a mintázás megkezdése előtt, egy pici krémet nyomjunk egy tányérra, hogy a bent maradó levegőbuborékokat még az elején el tudjuk távolítani a habzsákból, így elkerülve a mintázás során a “puffogást” a nyomás során.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko