3 dimenziós nyuszi torta

3 d-s nyuszi

3 dimenziós nyuszi torta

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Elkészítés:

  1. Előző nap elkészítjük a kis fondant virágokat. Osszuk el három részre és színezzük a fél adab fehér fondantunkat,  a rózsaszín ételszínező, lila ételszínező, citromsárga ételszínező segítségével. Nyújtsuk ki a fondantot és készítsünk kb. 30 közepes, és 20 kicsi virágot a virág kiszúróval. A virágokat a formázó szivacson közepüket óvatosan megnyomva a dekorecset végével formázzuk a szirmokat. A kész virágokat ültessük bele a virág formázó csészécskékbe és dekorecset segítségével vigyünk rá még a ételszínező gélekből festéket a közepéről a szirmok végéig. Ezzel érhetjük el a “cirmos hatást”. Kis fondantból formázott gömböcskék lesznek a virág közepe és hagyjuk egy éjszakán át száradni.
  2. Készítjük el a 8 tojásos tetszőleges formájú (téglalap, ovális vagy kör) piskótát, rácsra téve hűtsük ki, majd vágjuk félbe és töltsük meg az csokoládékrémmel, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. Ez lesz a virágos kert a nyuszi alatt. Vonjuk be a világoszöldre színezett fondantunkkal vagy a kész zöld fondanttal. (Segítség itt)
  3. Készítsük el a második adag 8 tojásos piskótát, de ezt már a nyuszi sütőformába öntsük és úgy süssük meg. Szintén rácsra téve hűtsük ki, és utána tölthetjük csokoládékrémmel.
  4. Jöhet a díszítés! Készítsük el a vajkrémet.
  5. Ültessük a nyuszit a kert közepére és a fülének közepét pici rózsaszínre színezett vajkrémmel húzzuk meg és színezzük ki No. 4-es kinyomócsővel. Továbbra is ezzel a kinyomócsővel dolgozva most a habzsákba fehér vajkrémet töltünk és húzzuk meg a nyuszi körvonalát, a kezét is és a száját is ezzel készítsük el, majd a No. 17-es kinyomócsőre váltva csillagozik be végig a nyuszinkat. (Segítség itt)
  6. Rakjuk a szem helyére csokoládéval bevont kis golyót, az orrát pedig gyümölcscukorból tudjuk ollóval kivágni.
  7. Pici vízbe mártott dekorecset segítségével nedvesítsük be a már előző nap elkészített virágok alját és ragasszuk fel a kertünk oldalára.
Szerző: Eniko