3 Dimenziós ülő nyuszi torta

nyuszika

3 Dimenziós ülő nyuszi torta

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Kellékek Tárháza menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Hozzávalók:       

Eszközök:

Sablon: Nyuszifül-, szem

Díszítési technika: csillag alakú kinyomócsővel

Elkészítés:

 1. Először elkészítjük a kis tulipánokat. Az öntőformában a megolvasztott és már megszínezett fehér 1 csomag White Candy Melts csokoládét fogjuk önteni. A színeket az ételszínezők segítségével érhetjük el, a rózsaszín ételszínező, lila ételszínező, citromsárga ételszínező. A második csomag White Candy Melts csokoládét pedig a világoszöld ételszínezővel színezzük.
 2. Az öntőformát elkezdjük a színezett csokoládéval és dekorecset segítségével festeni. Minden szín felvitele után tegyük az öntőformát pár pillanatra a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Ehhez a technikához mellékeltünk képeket segítség gyanánt.)
 3. A maradék zöldre színezett csokoládékból készítjük a virágok talpát, amibe belehelyezzük a kész tulipánjainkat. A sütőbe tegyünk be pár percre egy tepsit, amit sütőpapírral borítottunk. Ha átmelegedett, akkor a zöld csokoládéból kis kör alakokat csurgassunk a sütőpapírra. Még a folyékony csokitalpba illesszük a tulipánjainkat, hogy együtt kössenek meg. Ugyanígy járunk el a többi tulipán esetében is. Hűtőben kihűtjük.
 4. Jöhetnek a nyuszifülek. Ehhez használjuk a sablont. Nyújtsuk ki a fehér fondantunkat, és vágjuk körbe a két nyuszi fület. Majd a maradék fondantot színezzük rózsaszín ételszínezővel és ismételten nyújtsuk ki és vágjuk körbe a nyuszi fül sablon belső részét. Ez lesz a fül rózsaszín része, amit kis víz segítségével a virág formázó szivacsra helyezve ragasszunk a fehér nyuszifülre és már kész is vagyunk. Az egyik fülecskét hajlítsuk be és hagyjuk így száradni, akár egy éjszakán át is.
 5. Készítjük el a 8 tojásos piskótát, rácsra téve hűtsük ki, majd töltsük meg az eper krémmel, és illesszük össze a két piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg.
 6. Készítsük el a vajkrémet.
 7. Formázzuk a nyuszi fejét. Vágjuk le a füleket, az orr részt és egy ovális fejformára törekedjünk. Addig faragjuk, míg a képen látható fejecskét kapjuk. Vonjuk be az egész nyuszit vaníliás vajkrémmel nagyon vékonyan, majd fogpiszkáló segítségével jelöljük meg az arcon a szem, az orr, a száj helyét.
 8. Készítsünk a maradék rózsaszín fondantból kis golyócskát, ez lesz az orr, kis krém segítségével ragasszuk a helyére. A maradékot nyújtsuk ki vékonyra és vágjuk ki egy ovális részt a szájnak. Ugyanígy járunk el a pofácskákkal kapcsolatban, csak ezt a fehér fondantból készítjük el, krémmel tapasszuk a helyére. A szem részhez először a szem részt a fehér vajkrémmel egyenletesen dolgozzuk ki, majd a sablont és a No. 2 -es díszítő csövet használva rajzoljuk körbe a sablont kékkel a szemet és feketével a pupillákat, kontúrokat.
 9. Ezután kezdődhet a munka az No. 17-es csillag kinyomócsővel és habzsákba töltött vajkrémmel. Az egész nyuszit a fehér vajkrémmel végig pöttyözzük. (A technika képekben)
 10. Végül a fülek hátuljára hurkapálcára helyezzünk és olvasztott csokoládéval rögzítjük. Ha megszilárdult a csoki helyezzük a füleket a helyére és a körvonalak mentén pöttyözzük végig a vajkrémmel a füleket is. A szalagot szintén vajkrémmel rögzítjük.
 11. A fű hatást pedig zöld ételszínezővel  színezett kókuszreszelékkel kapjuk, amit zacskóba töltve, összerázva a zöld színnel már kész is van és tálalhatjuk.
Szerző: Eniko