Vanílilás vajkrém – alaprecept

buttercream-icing-main

Vanílilás vajkrém – alaprecept

 

 

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma)
2 teáskanál tej

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba először a szoba hőmérsékletű vajat és porcukrot, majd lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, és azzal is keverjük el közepes fokozaton. Amikor a cukor jól elkeveredik a vajjal, ls elkezd száradni a krém, ekkor adjuk hozzá a két evőkanál tejet. Tegyük felhasználásig a hűtőbe.

2. Ha lágyabb krémre van szükségünk, tegyünk hozzá még két kanál tejet vagy vizet, esetleg kukoricaszirupot.

3. Habzsákba töltve díszítőcső segítségével apró díszekkel, virágokkal díszíthetjük süteményeinket.

4. Ételszínező géllel pedig gyönyörű színeket tudunk kikeverni a még különlegesebb végeredmény eléréséhez.

Szerző: Eniko