Anyák napi cupcake-k ötletek

anyák napi cupcake

Anyák napi cupcake-k ötletek

 

Hozzávalók

Eszközök:

Díszítési technikák:

Elkészítés:

  1. Készítsd el a cupcake tésztáját követve a recept útmutatásait, majd süsd meg és hűtsd ki a cupcake-t. Készítsd el a Butter cream icing – krémes-vaníliás vajkrémet. Díszítsd őket az alábbi ötletek szerint. (Ne felejtsd el: a pink színből 5 különböző árnyalatot tudsz készíteni a legsötétebbtől a legvilágosabbig.)

  1. Rózsaszín-bronz szirmos cupcake

A fehér vajkrémet simítsd a spatula segítségével a cupcake tetejére.

Nyújtsunk kis kb. 3-4 dkg fehér fondantot a Fondant nyújtó – 15 cm segítségével, majd a Rózsa levél kiszúró szett – 3 db-os szúrjuk ki a rózsák szirmait. Egy cupcake-hez 6 db szirmot készíts. Oldjuk fel az Ételfestékpor – rózsaszín, Gyöngyházfényű ételfestékpor – bronzt pár csepp Vanília kivonatban, és minden rózsalevelet egyesével külön-külön fessük meg a Dekoráló ecset szettel úgy, hogy a levél egyik felét fessük rózsaszínre, a másik felét bronzosítsuk, majd hagyjuk megszáradni őket.Végül helyezd a leveleket a cupcakek tetejére.

  1. Virágos-gyöngyös cupcake

Egy nappal előbb csináld meg a virágszirmokat. Színezz meg 1 dkg fondantot nagyon halványan a Rózsaszín gél állagú ételszínező. Fondant nyújtó – 15 cm segítségével nyújtsd ki 1,5 mm. vékonyra a masszát. Használd a Virág kiszúró szett közepes és nagy formáját. Helyezd el a virágokat egymásba és formázd őket, majd a Virág formázó csészebe hagyd száradni egy éjszakán át.

Színezd meg a Butter cream icing – krémes-vaníliás vajkrémet rózsaszínűre. Használj spatulát és egyenletesen kend rá a cupcake tetejére.

A No. 2-es díszítőcsővel nyomjunk pöttyöket a rózsaszínre színezett krémes-vaníliás krémmel és a szögletes Dekoráló ecset segítségével készítsük el a virág széléről befelé húzva az ecset segítségével a virág “cirmosságát”. 

          

Hagyjuk megszilárdulni. Használj Dekoráló ecsetet és a fehér Gyöngyházfényű ételfestékport a szirmok világosításához. Glazúr gél és ecset segítségével rögzítsd a szirmokat egymáshoz. Használj Eldobható habzsákot és Glazúr gélt a virág bibéinek elkészítéséhez erősítsd hozzá a 3 rózsaszín cukorgyöngyöt.

Használj 2 dkg fehér fondantot és Fondant és gum paste formázó – barokk formázót, hogy elkészíthess 2 gyöngysort. Dekoráló ecsettel és fehér Gyöngyházfényű ételfestékporral fessük be a gyöngysort, hogy szép fényt kapjon, majd helyezd a gyöngyöket ízlésesen két sorban a cupcake tetejének szélén és tedd a virágokat a közepébe.

  1. Rózsaszín rácsos szív cupcake

Színezd a Butter cream icing – krémes-vaníliás vajkrémet rózsaszínűre. Spatulával kend el egyenletesen a cupcake tetején. A szívhez 2 dkg fehér fondantot színezd pink színűre. Fondant nyújtó – 15 cm segítségével nyújtsd ki a fondantot 1,5 mm vékonyságúra. A Szívecske kiszúró – 3 db-os nagy szív kiszúró formáját használjuk, majd a Fondant és marcipán minta vágó – 3 cserélhető fejjel berácsozzuk a szív tetejét a vonalak között 15 mm távolság legyen.

 Majd a használjuk a Marcipán, fondant modellező – erező, hogy a metszéspontokat megjelöljük erősebben. Ezeket a pontokat pedig a Dekoráló ecsettel és rózsaszín Ételfestékporral jelöljük meg. Majd ismét fényt a fehér Gyöngyházfényű ételfestékporral tudunk neki adni. Eldobható habzsákba töltsünk kevés Glazúr gél gélt és ragasszunk minden metszéspontba -1 db gyöngyházfényű rózsaszín Cukorgyöngyöt.

  1. Virágos-lepkés cupcake

Egy nappal korábban csináld meg a virágokat és a pillangókat. színezz 1 dkg fehér fondantot közepes rózsaszínűre. Majd ismételten 1 dkg nagyon világos rózsaszínre és 2 dkg világos rózsaszínre. A nagy pillangók elkészítéséhez használjuk a Fondant és gum paste formázó – pillangók és páfrányok formát a világos rózsaszínű fondanttal dolgozva. Görbítsd be a szárnyakat a megfelelő szögbe és hagyd száradni egy kukorica keményítővel megszórt táblán. A pillangó szárnyán lévő lila mintákat a vanília kivonatban feloldott lila Gyöngyházfényű ételfesték porral és a Dekoráló ecsettel visszük fel. A rózsaszínű apró virágokat pedig a Virág kiszúró szett – 4 db-os segítségével készíthetjük el.  A Butter cream icingot töltsük habzsákba és az No. 2-es díszítőcsővel húzzunk a cupcake közepétől vonalakat a cupcake széléig a képen látható módon, majd helyezzük a díszeket fel a cupcake tetejére.

    6. Rózsás cupcake

Fondant/gum paste rózsa készítése alapján készítsük el a rózsaszínűre színezett fondantunkból a rózsát, amit végül a fehér Gyöngyházfényű ételfestékporral tudunk szépen csillogóvá tenni.

   7. Virágos-gyöngyös cupcake

Színezz meg 1 dkg fondantot a pink ételszínezővel nagyon világos rózsaszínre. Használjuk a Virág kiszúró szettből a nagy virágot. Használj ecsetet és gyöngyházfényű rózsaszín ételfestékporral világosítsd a virág erezetét és utána fehér Gyöngyházfényű ételfestékporral porozd be az egészet. Használj eldobható habzsákot és ehető ragasztót és ezzel erősítsd hozzá a virág közepébe a gyöngyöket.

Színezd meg rózsaszínű gél állagú ételszínezővel a vajkrémet, majd spatula segítségével simítsd el a cupcake tetején a krémet. Majd az No. 2-es díszítőcső szélesebb végével készítünk egy kört a cupcake közepébe. Ragassz fehér cukor gyöngyöket a körvonalra és 3 sorban a kör két szélén. Végül helyezd a virágot a kör közepébe.

  1. Gyöngyökkel kirakott szíves cupcake

Készítsd el a szívet egy nappal előbb. Használj fondant nyújtót és pink fondant vastagság megtartó gyűrűt és nyújts ki a fehér fondantot 1,5 mm vékonyságúra. Egy nagyobb szív kiszúró formával vágj ki egy szívet. Hagyd megszáradni kukoricakeményítővel megszórt deszkán. Színezd meg a vajkrémet sötét pink színűre és hagyd meg egy kis részét/a felét fehéren. Spatula segítségével simítsd el a vajkrémet a cupcake tetején.

Az No.2-es díszítőcsővel készítsük el a sötét rózsaszínűre színezett vajkrémünkkel a csiga vonalakat a szív felszínére, majd hagyjuk megszáradni. Ecset segítségével világosítsd a gyöngyházfényű rózsaszín ételfestékporral a szívet. Ismét az No. 2-es díszítővőcsel dolgozunk és a habzsákba töltve a fehér vajkrémünket a szív körvonalát díszítjük ki vele, végig pöttyözve azt.

Végül ehető ragasztó segítségével ragaszd rá a szívet a cupcake tetejére.

  1. Két színű szív díszítése:

A szívet egy nappal előbb készítsd el. 1 dkg fondant-ot színezz meg sötét pink színűre. Fondant nyújtó segítségével nyújtsd ki a rózsaszín fondant-ot és 1 dkg fehér fondantot, külön-külön 1,5 mm vékonyságúra. Egy nagy szívkiszúró formával vágj ki mindkét színből 1-1 szívet, majd egy kés segítségével vágd őket félbe. Kukoricakeményítővel megszórt deszkán hagyd megszáradni.

Színezd meg a vajkrémet sötét pink színűre és hagyj meg fehéret is belőle. No. 12 -es díszítőcső és spatula segítségével kend be a cupcake tetejének felét a fehér krémmel. Ugyancsak No. 12 -es díszítőcsővel kend be sötét pinkkel a cupcake másik felét.

Tedd a szívet a felezővonal közepére, úgy hogy a színek ellentétesen legyenek. Tip 12 segítségével és fehér krémmel húzz egy csíkot elválasztóként a két szín közé.

  1. Cirádás/díszes szíves cupcake

Színezd meg a vajkrémet sötét pink színűre, majd spatula segítségével simítsd el a cupcake tetején. 2 dkg fondantot színezz meg pink színűre. A fondantból készíts egy nagy gyöngysort a barokk formázó segítségével. Szükséged lesz egy teljes gyöngysorra és további gyöngyökre. A barokk formázó segítségével készíts el 2 db kisebb kasmírmintát és egy nagyobbat a képen látható módon. Ecsettel vidd fel a gyöngyházfényű bronz ételfestékport, így tudod világosítani. Erősítsd a gyöngyöket körbe a cupcake tetejének szélére, majd helyezd a közepére a szívet és a két formát.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko