Bojtos sapka csokoládéból diplomaosztóra

sapi

Bojtos sapka csokoládéból diplomaosztóra

Hozzávalók:

Eszközök:

 

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a bojtos sapka tetejét. Vegyük a négyzet alakú kiszúrószettből a középső méretűt és sütőlemezre helyezve, fél cm vastagságban töltsük meg olvasztott csokoládéval és tegyük a hűtőbe megdermedni. Ismételjük ezt annyiszor, ahányszor szükséges. A kis pontot a bojtos sapka tetején szintén olvasztott csokoládéból készítjük, átmérője kb. fél cm legyen. Sütőpapírral borított vízszintes felületen készítjük le őket, majd tegyük dermedésig hűtőbe.
  2. Elkészítjük ízlésünknek megfelelően a  20 cm átmérőjű tortakarikában sütve a brownie receptet, hűtőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Majd kb. 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket és éles késsel picit megfaragjuk a tetejét, hogy kis kúpocskákat kapjunk.
  3. Csokoládé olvasztóban megolvasztott csokoládéba, vagy színes Candy Melts csokoládépasztillaba mártjuk a brownie-k talpát, majd hagyjuk, hogy a sütőpapírra téve a hűtőben megdermedjenek. Ezt követően vonjuk csak be csokoládéval az egész felszínüket.
  4. A bojtos sapka bojtjához tetszőleges színű színes fondantot vékonyra nyújtsuk ki és kb. 3 cm x 4 cm-es csíkokat vágjunk belőle. Vágjunk be kb. 2,5 cm mélyen, 2-3 mm-es csíkokat egymás mellett, majd nedvesítsük be dekorecset szett segítségével a be nem vágott fél cm-es részt és ennek mentén tekerjük fel a fondantunkat, közben bojtot formázva belőle. A zsinórt szintén fondant segítségével készítjük el, úgy, hogy vágjunk egy kb. 2 cm hosszú 3 mm széles kis darabot, amit a benedvesített dekorecset szett segítségével ragasztunk össze a bojttal és olvasztott csokoládéval és a pöttyöcske segítségével ragasztunk a sapka tetejéhez.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko