Csipkével, kálával díszített torta

kála

Csipkével, kálával díszített torta

Hozzávalók:   

Eszközök:

Díszítési technika:  torta bevonása fondanttal

Elkészítés:

  1. Készítjük el a 8 tojásos piskótát a téglalap alakú tepsibe sütve, majd rácsra téve hűtsük ki, majd vágjuk félbe, hogy két egyforma négyzetet kapjunk belőle. Mindkét négyzetünket vágjuk ketté és töltsük meg az ízlésünknek megfelelő krémmel, és illesszük össze a négy darab négyzet alakú piskótát a krém segítségével, hagyjuk hadd kössön meg. Vonjuk be körbe a tortánkat a maradék krémmel vékonyan, majd a fehér fondantunkból csípjünk le kb. 1/4 részét és tegyük félre a maradék 3/4 részt citromsárga gél állagú ételszínezővel színezzük meg a kész fehér fondantot, majd vonjuk be a tortát a (díszítés technika szerint torta bevonása fondanttal.)
  2. Nyújtsuk ki az 1/4 rész fehér fondantunkat  2-3 mm vastagságúra porcukrozott felületen és egy kb. 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 6 db kört, amit félbevágva az No. 4 kinyomócső kis lyukának segítségével kilukasztgatunk a képen látható módon és a kiszúrt kis gömböket ( tű segítségével) és a félköröket benedvesített dekorecsettel a fondant tortánkhoz illesztünk.
  3. Végül a kész kála virágokat helyezzük a torta közepére és a maradék fehér fondantunkat világoszöld ételszínező színezve egy-két levélkét helyezzünk el a  kálák közé.
  4. Dekor szegélynek sodorhatunk egy kb.7-8mm széles fehér fondant csíkot, amit a torta köré csavarva derelyevágó lapjának mintájával díszíthetünk.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko