Csokis süti golyók

Csokis süti golyók

Hozzávalók:

Süssünk egy 4 tojásos piskótát.

4 egész tojás
4 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
1/2 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál napraforgó olaj

Keverjük ki a csokoládé krémet.

10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott csokoládé
1/2 teáskanál vanília kivonat
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 dl langyos tej

Bevonáshoz:

Candy Melts csokoládé pasztillák
5 dkg vaj

Eszközök:

habzsák
No. 2 díszítőcső

Elkészítés:

 1. Válasszuk szét a tojásokat, külön tálba a sárgáját, külön tálba a fehérjét.

2. A tojások sárgáját keverjük habosra (fehéredésig) a 4 evőkanál kristálycukorral, majd adjuk hozzá az 1 evőkanál olajat.

3. Verjük fel a tojások fehérjét kemény habbá, majd a habot apránként adjuk hozzá a tojások sárgájához.

4. Végül forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet, óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a piskóta tésztát, majd 175 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Hűtőrácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt összemorzsoljuk, piskóta morzsát készítünk belőle, pl.: tálas mixer segítségével.

6. A csokoládé krémhez mérjük ki egy tálba a hozzávalókat, és lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze.

7. Keverjük össze a krémet a piskóta morzsával, öntsük hozzá a kb. 1/2 dl langyos tejet, és tegyük a hűtőbe 20-25 percre, hogy picit megszilárduljon.

8. A lehűlt masszából cseresznye nagyságú golyókat formázunk, amit egy sütőpapírral bélelt tálcára helyezünk.

9. Megolvasztjuk a Candy Melts csokoládét (mikróban kb. 30 mp alatt), hozzákeverjük a vajat, majd a nyalóka pálcájának végét kb, 1 cm mélységig belemártjuk a csokoládéba, utána beleszúrjuk a süti golyók közepébe, így a megszilárduló csokoládé nem engedi kiesni a pálcát a sütiből. Ha nincs nyalóka pálcikánk, helyette hurka pálcát és fogpiszkálót is használhatunk.

10. Amikor a pálcikánk megkötött, utána mártsuk be az egész golyókat a csokoládéba és óvatosan ütögessük a pálcikát az edény oldalához, hogy a felesleges csokoládé lejöjjön. Szúrjuk a kész golyókat a pálcikájuk segítségével vagy egy hungarocell táblába, vagy egy kis karton dobozba vágjunk pici lukakat, amibe be tudjuk helyezni a kész sütiket.

11. Habzsákba töltve a díszítőcső segítségével színes Candy Melts csokoládé pasztillákkal színezhetjük, dekorálhatjuk kedvünk szerint a golyócskákat.

Szerző: Eniko