Csokoládéba mártott epres cupcake

ChDiStHa_42691 11

Csokoládéba mártott epres cupcake

ChDiStHa_42691 11

Hozzávalók: 

Eszközök:

Elkészítés: 

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A muffin sütőt béleljük ki a fehér muffin kapszlikkal.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet a kakaóporral, szódabikarbónával és sóval.
  3. Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a cukrot az olajjal. Egyenként jól dolgozzuk bele a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a vaníliát. Végül jól keverjük ki a lisztes keverékkel. Osszuk el a masszát a muffin kapszlikba.
  4. Süssük a muffinokat kb. 16-18 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni 5 percig a formában. Majd a kapszlikkal helyezzük hűtőrácsra amíg teljesen kihűlnek.
  5. Az epret turmixoljuk össze. Azután szűrjük le, hogy megszabaduljunk a magoktól. 1/2 csésze eperpürére lesz szükségünk.
  6. Egy nagy tálban habosítsuk ki a vajat és a criscot elektromos habverővel. Közepes sebességgel fokozatosan keverjük hozzá s cukrot, mindig egy-egy csészével Ezután adjuk hozzá az eperpürét. Ezzel is jól habosítsuk ki.  Töltsük az egészet egy no. 1 M díszítőcsővel felszerelt habzsákba. Minden muffin tetejére nyomjunk belőle örvényt. Szórjuk meg a cukorgyönggyel és nonpareilssel.
  7. A Candy Meltset az utasításnak megfelelően olvasszuk fel. Mártsuk meg benne az egész eper szemeket és tegyük sütőpapírra amíg megköt a csoki. A megmaradt olvasztott Candy Melset töltsük egy no. 2 díszítőcsővel felszerelt habzsákba és csíkozzuk be vele a mártott eper szemeket. Amikor ez is megdermedt akkor minden muffin tetejére helyezzünk 1-1 szem epret.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Vágó Gabriella