Csokoládés cupcake – alaprecept

chocolate-cupcake-main

Csokoládés cupcake – alaprecept

Hozzávalók 12 db-hoz:   

  • 1 1/2 csésze finom liszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 2 nagy tojás
  • 3/4 csésze tej
  • 1 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma, de törekedjünk az eredeti vaníliára, egészen fantasztikus az íze)

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a 3/4 csésze cukrot és keverjük habosra kézi habverő segítségével.
  3. A habos vaj keverékéhez adjuk ( egyesével ) a két nagy tojást és a vaníliát.
  4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a 3/4-ed csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.
  5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 180 C-on 20-25 perc alatt megsül, rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.
Szerző: Eniko