Csokoládés-kávés vajkrém

chocolate-buttercream-icing-recipe-main

Csokoládés-kávés vajkrém

Hozzávalók:   

25 dkg porcukor
3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál tej
1-2 evőkanál hideg kávé

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba először a szoba hőmérsékletű vajat és porcukrot, majd kézi habverővel lassú fokozaton keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot, és azzal is keverjük el közepes fokozaton. Amikor a cukor jól elkeveredik a vajjal, elkezd száradni a krém, ekkor adjuk hozzá a két evőkanál tejet. Tegyük felhasználásig a hűtőbe.

2. Ha lágyabb krémre van szükségünk, tegyünk hozzá még két kanál tejet, vagy vizet, esetleg kukoricaszirupot.

3. Habzsákba töltve kinyomócső segítségével apró díszekkel, virágokkal díszíthetjük süteményeinket.

4. Ételszínezővel pedig gyönyörű színeket tudunk kikeverni a még különlegesebb végeredmény eléréséhez.

Szerző: Eniko