Csokoládés vajkrém

chocolate-buttercream-icing-recipe-main

Csokoládés vajkrém

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat
3-4 teáskanál tej

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba először a szoba hőmérsékletű vajat és porcukrot, majd lassú fokozaton kézi habverővel keverjük össze. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és azzal is keverjük el közepes fokozaton. Amikor a cukor jól elkeveredik a vajjal, elkezd száradni a krém, ekkor adjuk hozzá a két evőkanál tejet. Tegyük felhasználásig a hűtőbe.

2. Ha lágyabb krémre van szükségünk, tegyünk hozzá még két kanál tejet, vagy vizet, esetleg kukoricaszirupot.

3. Habzsákba töltve díszítőcső segítségével apró díszekkel, virágokkal díszíthetjük süteményeinket.

Szerző: Eniko