Csokoládéval bevont nyuszi kekszek

nyuszi keksz

Csokoládéval bevont nyuszi kekszek

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!


Hozzávalók:   

Vaníliás keksz tésztához:

  • 20 dkg finom liszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 teáskanál színtelen mandula aromacsésze
  • 1 teáskanál vanília kivonat (ennek hiányában aroma, de törekedjünk az eredeti vaníliára, egészen fantasztikus az íze)

Bevonáshoz:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat) és keverjük össze.
  2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá a cukrot, a tojást, a mandula és vanília kivonatot és kézzel, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
  3. Kb. 2-2,5 cm vastagra nyújtsuk a tésztát és a kiszúró forma segítségével készítsük el a nyuszi fejeket, majd a 180 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
  4. A sütőformában hagyjuk pihenni 5 percet, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
  5. Felolvasztjuk a White Candy Melts csokoládé pasztillákat és összekeverjük egy kis kanál olajjal. A már kihűlt nyuszi formákat bevonjuk vele, és betesszük a hűtőbe dermedni. Majd dermedés után, megismételjük a csokoládéval való bevonást és a hűtőbe a dermesztést.
  6. A maradék olvasztott csokit, ha szükséges újra melegítjük a mikroba és hozzá keverünk nagyon kevés gél állagú rózsaszín ételszínezőt. Ezt habzsákba töltve a No. 2-es kinyomó segítségével megrajzoljuk a füleket, az orr, száj és bajusz részt.
  7. Végül a barna csokoládéval vagy a barna gél állagú ételszínezővel színezett White Candy Melts csokoládét szintén az No. 2-es kinyomócsővel és habzsák segítségével rögzítjük a nyuszi szemeket és dermedésig visszatesszük a hűtőbe.
  8. Végül csokoládéval rögzítjük a pici masnit a nyuszihoz.

 

Szerző: Eniko