Diplomaosztóra maci torta

maci diploma

Diplomaosztóra maci torta

Hozzávalók:

Eszközök:

 

Elkészítés:

  1. Melegítse elő a sütőt 180 C-ra. A 3 D ülő maci sütőformahoz/ tortánkhoz, nagyjából 6 2/3 csészényi tésztára lesz szükség, ami 2 adag  csokoládés cupcake tészta mennyiséget jelent. Készítsük el a formában a torát a sütőforma használata segítségével.
  2. Hagyjuk rácson kihűlni, majd kenjük meg csokoládékrémmel a belsejét és körbe vékonyan a torta felszínét is.
  3. Vágjunk éles késsel a Műanyag, üreges tartó oszlopból egy darab 7 cm-es darabot (diplomának) kössünk rá masnit a piros szalagból, 2 darab 10 cm darabot a karnak és szúrjuk bele a tortába. Nyalóka pálcikákból pedig elkészítjük az ujjakat, úgy, hogy az üreges csőbe rögzítjük őket, majd a No. 4 tip (gömb) díszítőcsővel bevonjuk csokoládékrémmel a felszínét.
  4. Spatula segítségével egyenletesen készítsük el a talpat a csokoládés krém segítségével.
  5. Az No. 2 tip (gömb) díszítőcsővel készítsük el a szemet, szájat, szemöldököt, majd kukoricaszirupba mártott ujjunkkal egyengessük el a felszínét.
  6. Csillagozzuk végig a maci talárját a csokoládékrémünkbe kevert fekete gél állagú ételszínezővel színezett krémmel.
  7. Végül az egész maci tortát csokoládé krémmel és a No. 233 tip (fű) díszítőcsővel bevonjuk és a fejére tesszük a csokoládés bojtos sapkát.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontba. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko