Torta bevonása fondanttal

Torta bevonása fondanttal

1. Lépés:

A tortánkat vonjuk be egyenletesen vajkrémmel. Nem kell túl vastagon, de szükséges legalább egy vékony réteg a fondant alá, amivel a fondantot rögzítjük a tortához.

2. Lépés

Nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a fondantot egy előtte porcukorral vagy keményítővel meghintett felületen. Mi erre leginkább egy szilikon nyújtólapot ajánlunk. mely előre be van méretezve (koncentrikus körök és négyzetrács segít a megfelelő méretre nyújtásban), így láthatjuk, hogy mekkorára kell nyújtsuk a fondantot, hogy biztosan elég nagy legyen a torta befedésére.

3. Lépés:

A fondant nyújtóra tekerve helyezzük rá a tortára a fondantot nagyon óvatosan, vigyázva, hogy nehogy elszakadjon.

4. Lépés:

Körbe vágjuk a fondantot a torta mentén.

5. Lépés:

Kész a torta a további díszítéshez.

Itt pedig egy kis videós segítség a Renshaw fondantokhoz a Cake Craft Shop-tól! Nagyon szeretjük őket és a termékeiket!

Szerző: Eniko