Édes húsvéti nyuszi torta

BuEaCaFe34263

Édes húsvéti nyuszi torta

BuEaCaFe34263 1

Hozzávalók:

Eszközök:

Díszítési technikák:

Step-out - Bunny Cake

Elkészítés:

 1. A nyuszi fülét készítsük el 1 nappal előbb. Nyomtassuk ki a nyuszi füle sablont. Helyezzük egy torta alátétre és tegyünk rá sütőpapírt.
  Keverjük össze a hófehér ehető csillámot és a fehér nonpareils-t egy kis tálba és tegyük félre.
  A fehér Candy Melts-et olvasszuk fel a csomagolás utasítása szerint. Töltsük eldobható habzsákba, melyre kis lyukat vágunk. Rajzoljuk meg vele a nyuszi fül körvonalát, majd töltsük ki az egész fület. Azonnal szórjuk meg a az elkészített fehér mixünkkel. A felesleget simítsuk le róla. Hagyjuk a csoki füleket megkötni kb. 10-15 perc.
  Amikor megkötött fordítsuk meg a füleket. A megmaradt csokit olvasszuk fel újra. Az olvasztott Candy Meltssel rögzítsük a fülekhez a nyalóka pálcikákat úgy, hogy kb. fele van a pálcikának a fülben. Hagyjuk kötni másnapig.
 2. Torta sütése.  Készítsük el a tésztát a recept leírása szerint. osszuk el egyenlően 5 részre és a karácsony piros színezővel színezzük a tésztákat különböző rózsaszín árnyalatúra.. Külön-külön töltsük sütőformába. Fogpiszkáló segítségével a festékkel márványozzuk a tésztánkat. Süssük meg a torta lapokat és hűtsük ki.
 3. Rakjuk össze a tortát. Készítsük el a málnás vajkrémet a recept utasításait követve.
  Készítsünk elő egy eldobható habzsákot a no. 1 A díszítőcsővel és a konyhakész fehér cukormázzal betöltve. Az első torta réteg szélére nyomjunk belőle peremet és ezt töltsük be a málnás krémmel. Helyezzük rá a második réteget. Ismételjük ezt minden rétegnél.
  Spatula segítségével vonjuk be a tortánkat fehér cukormázzal.
 4. Díszítsük a tortát. Karácsony piros színezővel színezzünk sötét pirosra 1/4 csésze kész cukormázat, 1/4 csészét közép pirosra és 1/4 csészét halvány pirosra. Fekete színező géllel 1/8 csésze cukormázat színezzünk feketére.
  Készítsünk elő két eldobható habzsákot no. 3 díszítőcsővel. Egyiket töltsük meg a halvány piros mázzal a másikat a feketével. A halvány pirossal húzzunk egy X-et a torta oldalára a nyuszi szájának. A feketével pedig a szemet és szempillát. A többi pirosat tegyük félra későbbre.
  Helyezzük be a füleket a torta tetejébe.
  Készítsünk elő 3 habzsákot különböző díszítőcsövekkel, egyiket az no. 1M-mel a másikat no. 21-gyel, a harmadikat no. 32-vel. Véletlenszerűen töltsük be a habzsákokat a piros színekkel és esetleg maradék fehér mázzal. Ezekkel nyomjunk rozettákat és csillagokat a nyuszi fül alapjának.

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

 

Szerző: Vágó Gabriella