Emeletes torta barokkos díszítéssel

torta2.

Emeletes torta barokkos díszítéssel

torta2.

Hozzávalók:

Eszközök:

Elkészítés:

  1. Süss meg és hűts ki két piskótalapot. Készülj elő az emeletes torták összeállításához
  2. Színezzünk be 70 dkg fondantot világoskékre. Nyomkodjuk bele a fondantot a kukoricakeményítővel behintett barokk mintázatú Fondant és Gum Paste formázó – barokk
     formázóba. Készítsünk 4 rózsát, 24 levelet, 24 közepes kecsesen ívelt levélmintát, és 8 gyöngysort.
    A  15 cm-es fondant nyújtó segítségével dolgozzuk bele a fondantot a barokk mintázatú Fondant és Gum Paste formázóba. Távolítsuk el a felesleges fondantot egy éles kés segítségével, hogy a fondant felszíne sima legyen. (A kést előtte bekenhetjük egy kevés zsiradékkal, hogy ne ragadjon a fondanthoz.)
    Óvatosan dolgozzunk, hogy az elkészült minta ne sérüljön; ne szakadjon el.
  3. A torta fondanttal való bevonása előtt a krémes vajkrém alappal vékonyan bekenjük a torta felszínét. A kb. 3 mm vastagságúra kinyújtott fondanttal borítsuk be a tortát. Ezután a fondant simító segítségével simítsuk rá a torta felületére.
  4. Erősítsük az elkészült fondant motívumokat a tortához az ehető ragasztó segítségével. Helyezzük a nagy gyöngysort  a felső szint alsó szegélyéhez.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

 

Szerző: Eniko