Epres cupcake – alaprecept

epres capcake

Epres cupcake – alaprecept

Hozzávalók 12 db-hoz:   

1 1/2 csésze finomliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
10 dkg szoba hőmérsékletű vaj
15-20 dkg friss vagy fagyasztott eper leturmixolva
1 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1/2 csésze tej
1 teáskanál vanília kivonat

Eszközök:

standard muffin sütőforma 6 vagy 12 db-os
standard méretű muffin kapszli
süti (hűtő) rács

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba az első 3 hozzávalót (száraz alapanyagokat), és keverjük össze.

2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjunk hozzá a 1 csésze cukrot, és keverjük habosra kézi habverő segítségével.

3. A habos vaj keverékéhez adjuk hozzá a 2 nagy tojást (egyesével), a leturmixolt eper pürét, valamint a vanília kivonatot.

4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.

5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 175 °C-on 20-25 perc alatt megsül, félidőben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.

Szerző: Eniko