Fahéjas-gyömbéres répa cupcake – alaprecept

carrot-cupcake-recipe-main

Fahéjas-gyömbéres répa cupcake – alaprecept

Hozzávalók 12 db-hoz:

1 1/2 csésze finomliszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál szerecsendió
3 közepes répa reszelve
17 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1 csésze kristálycukor
1 nagy tojás
2 evőkanál natúr joghurt
1/2 csésze tej
1 teáskanál vanília kivonat

Eszközök:

standard muffin sütőforma 6 vagy 12 db-os
standard méretű muffin kapszli
süti (hűtő) rács

Elkészítés:

1. Mérjük ki egy tálba az első 8 hozzávalót (száraz alapanyagokat), és keverjük össze.

2. A szoba hőmérsékletű vajhoz adjuk hozzá az 1 csésze cukrot, és keverjük habosra kézi habverő segítségével.

3. A habos vaj keverékéhez adjuk a nagy tojást és a vanília kivonatot.

4. A száraz összetevőket elkezdjük apránként hozzáadni a vajas krémünkhöz, közben pedig lazítjuk a tésztát a fél csésze tej folyamatos hozzáadásával. Ezt követően a muffin kapszlikkal megtöltött muffin sütőformában elosztjuk a masszánkat.

5. Előmelegített sütőben alul-felül sütésre állítva 190 °C-on 25-30 perc alatt megsül, félidőben fordítsuk meg a sütőben a sütőformát, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni, és tetszés szerint díszítjük, tálaljuk.

Szerző: Eniko