Fondant – alaprecept

fon

Fondant – alaprecept

Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.

Hozzávalók: 

95-100 dkg átszitált porcukor
5 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál őrölt zselatin
kb. 5-6 evőkanál langyos víz
kívánt színű ételszínező gél

Elkészítés:

1. Szitáljuk egy tálba a porcukrot.
2. A vízben oldjuk fel a zselatint, majd a vajat és a két evőkanál mézet. Ezt az oldatot öntsük a porcukorra.
3. Folyamatosan dolgozzuk össze a fondantot, gyúrjuk amíg se nem ragad, se nem morzsolódik, hanem szépen össze áll egy könnyen formázható masszává. Tipp: Ha ragad, szitáljunk hozzá kevés porcukrot, ha morzsálódik adjunk még hozzá egy kevés vajat, vagy glicerint.
4. Ha elértük a sok gyúrással a megfelelő állagot, akkor porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra, majd a sodrófa segítségével borítsuk be vele a tortát.

Szerző: Eniko