Fondant formák – csipke minta

cornelli-lace-techniquezoom-main

Fondant formák – csipke minta

Amikor egy torta vagy sütemény elkészítését tervezzük, gondoljuk át, milyen színekkel szeretnénk azt díszíteni. Nézz jól körül, hogy a témának megfelelően milyen színek jöhetnek szóba. Használj mindig olyan színeket, amiket az ünnepelt is kedvel, hiszen ez a személyiségét is jól fogja tükrözni, és számára is kedvesebb lesz, ha a neki tetsző színeket használjuk.

Színezéshez a gél állagú ételszínezőket ajánljuk. Ha azonban nem szeretnéd magad készíteni és színezni a fondantot, akkor használj előre készített és tetszőlegesre színezett fondantot.

Kiváló a fondant tortánk dekorálására, szükségünk lesz ehhez a habzsákon kívül egy No.2-es kinyomócsőre, egystandard csatolófejre (ami segítségével rögzítjük a habzsákhoz a kinyomócsövünket) és tetszőleges színű ételszínezővel színezett vajkrémre.

1. Lépés:

A torta díszítésének megkezdése előtt a habzsákunkba helyezzük bele a No.2-es kinyomócsővet, rögzítsük a standard csatolófejjel, és töltsük félig habzsákunkat az előre megszínezett krémmel. Már kezdhetjük is a díszítését. Tartsuk a zsákunkat 90°-os szögben a kezükben. A kinyomócsövünket alig tartsuk el a tortánk felszínétől (ne érjen oda a tortánkhoz a díszítés során), miközben a habzsákunkat egyenletesen nyomjuk.

2. Lépés:

A csipke kezdetét és végét minden esetben a csipkénk szélén végezzük. Hagyjuk, szabadon kanyarogni a krémünket, de sose hagyjuk abba a habzsák nyomását, ha éppen a csipke közepénél vagyunk, mert akkor megszakad a láncolat, inkább vezessük akkor ki mintánk szélére a kinyomócsövet, ha érezzük, hogy kevés már a krém a zsákunkban, és csavarnunk kell egyet rajta.

 

Minden hozzávalót és kelléket egy helyen megtalálsz és beszerezhetsz, itt az Édes Ízek oldalán a Termékeink menüpontban. Legyen minél kényelmesebb, átláthatóbb és egyszerűbb a hozzávalók beszerzése, ebben segítünk mi neked!

Szerző: Eniko